Dorohoi News Logo

Gogoşele cu frişcă

gogosi-vanilie-1

Ingrediente pentru 20 de gogoşele
250 g făină
500 ml apă
200 g unt
6 ouă
1 linguriţă sare
500 ml smântână grasă
200 g zahăr
1 plic întăritor de frişcă
zahăr pudră, pentru ornat

Mod de preparare: Fierbi apa cu untul şi sarea. Când începe să clocotească, pui făina şi amesteci. Aşezi pe foc şi amesteci până când aluatul se dezlipeşte de pe fundul vasului. Când s-a răcit, adaugi ouăle. Cu ajutorul unei linguri, formezi gogoşele într-o tavă tapetată, cu distanţă între ele. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, pentru 30 de minute. După 10 minute, reduci temperatura. Le laşi să se răcească bine înainte de a le secţiona, dar fără a le tăia complet. Separat, baţi smântâna rece cu zahărul şi întăritorul de frişcă. Transferi frişca într-un poş şi umpli gogoşelele. Le serveşti cu zahăr pudră.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web