Ingrediente 12-14 clătite:
2 ouă
10 linguri cu vârf de făină
3 linguri de zahăr
3 linguri de ulei
sare
600 ml de lapte
Pentru crema de brânză:
150 g cremă de brânză
50 g frișcă lichidă
50 g zahăr pudră
esență de vanilie
Pentru crema de ciocolată:
150 g frișcă lichidă
100 g cremă de ciocolată
Pentru glazură:
120 g ciocolată neagră
80 g frișcă lichidă
20 g unt
esență de rom
alune
Mod de preparare: Mixezi crema de brânză cu frișca lichidă și zahărul pudră, până când capătă o consistență cremoasă. Torni esență de vanilie, după gust. Mixezi frișca lichidă până când se întărește, apoi adaugi crema de ciocolată și amesteci ușor până când se omogenizează ingredientele.
Rupi sau razi ciocolata bucăți, torni deasupra frișca lichidă și pui cratița pe foc, amestecând constat până se topesc. Încorporezi untul și omogenizezi. Dai deoparte și torni esență de vanilie, după gust.
Ungi prima clătită cu cremă de brânză, adaugi următoarea clătită, o ungi cu cremă de ciocolată și continui alternativ până când termini ingredientele, deasupra fiind o clătită cu ciocolată. Torni deasupra glazura și dai tortul la rece. La final adaugi alunele zdrobite.