Ingrediente pentru chec:
275 g făină
125 g fulgi de ovăz
2 ouă
125 g zahăr
1 plic praf de copt
1 praf de sare
125 g afine
150 ml lapte
zeama de la 1 lămâie
100 ml ulei
Pentru glazură:
125 g zahăr pudră
60 ml lapte
esență de vanilie
Mod de preparare: Speli afinele, le scurgi, apoi le amesteci cu 25 g de făină. Ai grijă să nu le zdrobești. Combini făina cu praful de copt, sare, ouăle, fulgii de ovăz și zahărul. Înglobezi laptele şi uleiul. La final, torni zeama de lămâie, amesteci și adaugi afinele. Pui compoziția într-o tavă tapetată și o dai la cuptor, la 190 °C, 50-55 de minute. Checul este gata când trece testul scobitorii. Îl lași la răcit. Între timp, amesteci zahărul pudră cu laptele și esență de vanilie, după gust. Glazura este gata când are o consistență ușor lichidă. Torni glazura peste checul rece.