Ingrediente:
200 g iaurt (de preferat iaurt grecesc, dar merge și iaurt normal)
2 ouă
200 g făină
3 linguri zahăr
1 linguriță esență de vanilie
1 linguriță praf de copt
Un praf de sare
Zahăr pudră pentru decor
Ulei pentru prăjit
Mod de preparare: Într-un bol, bate ouăle cu zahărul până se omogenizează. Adaugă iaurtul și esența de vanilie, amestecând bine pentru a obține o compoziție omogenă. Separat, amestecă făina cu praful de copt și praful de sare, apoi adaugă-le treptat în compoziția de ouă și iaurt. Amestecă până obții un aluat omogen, destul de gros și lipicios. Încinge uleiul într-o tigaie adâncă. Ia o linguriță de aluat și, cu ajutorul unei alte lingurițe, împinge aluatul în uleiul încins. Poți umezi lingurița cu puțin ulei sau apă pentru ca aluatul să nu se lipească. Prăjește gogoșile la foc mediu până devin aurii și pufoase. Este important să le întorci pe toate părțile pentru a se prăji uniform. În general, durează aproximativ 2-3 minute pentru fiecare rundă. Scoate gogoșile pe un șervețel pentru a absorbi excesul de ulei, apoi presară-le cu zahăr pudră pentru un plus de savoare.