Dorohoi News Logo

Spirale cu șuncă și parmezan

spirale-cu-sunca

Ingrediente:
1 ou
1 lingura apa
100-150 g parmezan
piper
200 g sunca felii
1 foaie de placinta congelata-foietaj(puff pastry)

Mod de Preparare: Batem oul cu o lingura de apa. Pe o suprafata de lucru, pudrata bine cu faina, intindem foaia de placinta (decongelata) cat mai bine, sub forma unui patrat. Taiem foaia in doua. Ungem ambele parti cu oul batut. Pe una din parti presaram parmezan amestecat cu piper. Asezam feliile de sunca peste stratul de parmezan, fara sa lasam spatii libere intre ele. Acoperim foaia, cu straturile de parmezan si sunca, cu cealalta jumatate unsa cu ou. Presam bine si apoi trecem cu rolul peste cele doua foi suprapuse, de cateva ori, sa sigilam. Rulam foile pe lungime, cat mai strans. Taiem ruloul obtinut in felii groase de 1cm si le asezam la distanta unele de altele pe o tava acoperita cu foaie de pergament. Ungem spiralele cu oul ramas si le presaram cu parmezan ras. Le dam la cuptorul incins (400F) timp de aproximativ 15min sau pana devin aurii.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web