Dorohoi News Logo

Plăcintă aperitiv de cartofi, varză și praz

placinta-cu-branza-si-praz

Ingrediente:
1/2 pachet foi de placinta
1/2 varza
4 cartofi
1 praz
sare, piper
2 lg smantana
100 ml lapte
3 oua
100g unt

Mod de Preparare: Intr-o cratita, punem la foc moderat varza taiata marunt si prazul, in putin unt. Intre timp fierbem cartofii in apa cu sare, pe care apoi ii taiem felii.Intr-un bol facem sosul de smantana, lapte si oua. Potrivim de sare si piper. Pregatim tava, pe care o acoperim cu foile de placinta ca in imaginea de mai sus. Lasam 2 foi pentru ornat. Asezam cartofii peste foi; acoperim cartofii cu compozitia de varza si praz. Urnam sosul peste; inchidem placinta bine; o ungem cu unt topit si ou batut; o ornam cu celelalte 2 foi taiate fasii si o dam la cuptorul incins la aproximativ 30-40 minute.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web