Ingrediente
3 ouă
120 g zahăr
600 ml lapte (de preferat integral)
60 g amidon din porumb
1 păstaie de vanilie (sau 1 linguriță de vanilie lichidă)
200 ml smântână lichidă (30% grăsime)
o foaie de aluat de patiserie
Mod de Preparare: Se pune o foaie de hârtie de copt pe fundul formei. Se stropesc marginile formei cu spray cu ulei sau se ung cu unt. Se taie un disc din aluatul de patiserie care să se potrivească diametrului formei. Se pune discul în fundul formei. Se taie fâșii late de 6 cm din restul de aluat și se așează pe marginile formei, în contact cu discul de aluat de la bază. Asigurați-vă că banda este bine lipită de bază. Dacă fâșia nu ajunge până în jurul formei, nu vă panicați, puteți asambla fâșii și le puteți suprapune pentru a ajunge până în jurul formei. După ce forma este căptușită cu foitaj, puneți-o în congelator. Într-o cratiță, se încălzește laptele cu vanilia la foc mediu până la fierbere, amestecând regulat cu o lingură de lemn pentru a preveni arderea laptelui. Se amestecă ouăle și zahărul într-un castron, apoi se adaugă amidonul din porumb și se bate bine. Se scoate păstaia de vanilie și se toarnă laptele fierbinte peste amestecul anterior, apoi se pune din nou în cratiță. Se lasă să se îngroașe pe foc, amestecând continuu, apoi se lasă să se răcească. Se toarnă smântâna lichidă peste cremă și se bate bine. Se scoate din congelator forma tapetată cu foaia de patiserie și se toarnă crema, netezindu-se bine. Coaceți timp de 35 de minute la 180°C. Se lasă să se răcească, apoi se dă la rece timp de cel puțin 4 ore înainte de servire.