Ingrediente:
350 gr dovleac
1 picătură de ulei de măsline
200 gr brânză feta
60 g iaurt grecesc
1 (sau 2) linguri de miere
1 linguriță rozmarin uscat
1 vârf de cuțit de chilli
Topping (opțional):
1 (sau 2) linguri de miere
1 linguriță rozmarin
1 mână de nuci
Mod de Preparare: Se taie dovleacul în cuburi, se unge cu ulei de măsline și se coace la 190°C timp de aproximativ 30 de minute (sau până se înmoaie). Se scoate și se lasă să se răcească. Se recuperează doar pulpa (se aruncă coaja). Se pune deoparte. Puneți feta ușor sfărâmată și iaurtul în cana blenderului. Se amestecă până se omogenizează. Se adaugă apoi dovleacul, mierea, rozmarinul și ardeiul iute. Se bate din nou până devine cremoasă. Se transferă într-un castron, se acoperă cu folie de plastic și se dă la frigider timp de 30 până la 60 de minute (până se întărește). Puneți deasupra mierea, rozmarinul și nucile. Serviți cu pâine sau pâine prăjită. Savurați!