Dorohoi News Logo

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Ingrediente:
500 gr zahar
200 ml apa
150 gr unt
300 gr lapte praf
75 gr cacao
1 esenta vanilie
1 esenta rom
alune de padure intregi sau miez de nuca

Mod de preparare:
Se amesteca bine laptele praf cu cacaoa, pana se omogenizeaza.
Se pune la fiert apa si zaharul, pana se omogenizeaza si amestecul incepe s afaca spuma. Se mai lasa 3-4 minute pe foc, amestecand incontinuu.
Se ia de pe foc, se adauga amestecul de lapte praf si cacao, apoi untul topit si esentele, amestecand foarte bine.
Intr-o forma de yenna udata cu putina apa se toarna amestecul, niveland cu un dos de cutit muiat in apa, apoi se presara uniform alunele sau nucile in amestec, apasandu-le sa intre in compozitie pana la nivelul ei.
Dupa racire se da la frigider pana a doua zi sau pana s-a intarit cat sa se poata taia.

Adina va doreste “Pofta buna”

 

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web