Dorohoi News Logo

Papanasi

papanasi1

Ingrediente: 500 gr branza de vaci proaspata, 100 gr zahar, 2 oua, 1 varf lingurita bicarbonate, 1 esenta vanilie, 200 gr faina, smantana, dulceata

Mod de preparare: Branza se amesteca cu zaharul si bicarbonatul, se incorporeaza apoi ouale si vanilia, iar la sfarsit faina. Puteti amesteca aluatul cu mixerul sa se omogenizeze mai bine!
daca branza e mai umeda s-ar putea sa mai aveti nevoie de 1 lingura de faina in compozitie, aluatul trebuie sa fie usor de format, sa nu fie prea lipicios.
Se pune intr-o tava adanca mult ulei la incins. Se formeaza din aluat bile de dimensiunea interiorului pumnului. Se strapunge bila cu degetul prin centru, apoi treceti bila prin faina. Usor, mariti gaura din mijloc si aplatizati putin colacul obtinut.
Prajiti papanasii in uleiul incins pe ambele parti pana sunt rumeni (aprox 5 minute).
Serviti cu smantana si dulceata.

Adina va doreste “Pofta Buna”
 

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web