Dorohoi News Logo

Ce ingrediente toxice se găsesc în pasta de dinţi!

pasta dinti

Pe unele cutii ale pastei de dinţi se regăseşte îndemnul de a nu înghiţi substanţa şi nu este doar un sfat pus aiurea, deoarece cu toate că ne apără dantura de carii, pasta conţine multe substanţe care dacă sunt ingerate ne pot face rău. Bineînţeles, că în cantitate mică nu dăunează.
1. Formaldehidă
Această substanţă omoară bacteriile din cavitatea bucală, dar dacă este înghiţită, în cantităţi mari, poate fi chair fatală.
2. Ulei de mentă
Această substanţă îi dă un gust plăcut pastei de dinţi şi ne împrospătează respiraţia, dar dacă ar fi să îl bem ne-ar cauza probleme mari. Poate provoca încetinirea pulsului şi crampe musculare.
3. Parafină
Pasta de dinţi conţine şi puţină parafină. Dacă ar fi mai multă şi dacă ar fi înghiţită, această substanţă provoacă dureri abdominale, constipaţie şi vomă.
4. Cretă
Scriem cu ea pe tablă, la şcoală, dar este inclusă şi în substanţele pe care le conţine pasta de dinţi. Mâncat sau respirată, praful de cretă duce la sângerări stomacale şi la stări febrile.
5. Dioxid de titan
Este găsit în vopsea dar şi în pasta de dinţi. E alb şi te ajută să-ţi păstrezi dinţii frumoşi. Nu mori dacă bei aşa ceva, dar nu este în nici un caz recomandat.


sursa: libertatea.ro



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web