Dorohoi News Logo

Mici trucuri care te pot ajuta sa te simti mai bine rapid

relaxare_birou

Esti stresat, ai dureri de spate sau simti ca nu ai energie deloc? In plus, peste toate, mai e si marti dimineata, iar ceasurile rele par sa se fi dilatat? Daca da, poti pune in practica mici trucuri care te ajuta in scurt timp sa ameliorezi aceste stari neplacute, conform Glamour.
1. Daca esti foarte stresat
Cea mai buna solutie este una pe care o poti aplica oriunde si oricand. Si anume sa respiri adanc. Inchide ochii si inspira adanc pe nas. Tine-ti respiratia cat timp numeri pana la cinci si apoi expira incet, tot pe nas, cat timp numeri pana la 10. Repeta timp de doua minute. Aceasta tehnica te va ajuta sa te relaxezi.
2. Daca iti simti umerii incordati
Pentru aceasta situatie fa urmatorul exercitiu: stai cu spatele sprijinit de un perete, calcaiele apropiate, bratele pe langa corp. Apleaca-te incet cu capul spre podea, lasand bratele sa atarne liber. Din aceasta pozitie fa opt mici cercuri cu bratele, pentru a elibera tensiunea din umeri si apoi inca opt in sens invers. Ridica-te incet.
3. Daca te doare rau mijlocul
Intinde-te pe spate, tine picioarele drepte si bratele pe langa corp. Adu usor genunchiul drept la piept, apoi intinde-l cat poti pana revii la pozitia initiala, avand grija sa ai umerii pe podea si bratele in forma de T. Schimba piciorul si fa acelasi exercitiu. Repeta de doua ori cu fiecare.
4. Daca ai o durere puternica de cap
In cazul in care nu este vorba de dureri frecvente, poate fi de vina tensiunea de la nivelul gatului. Pentru a simti o eliberare, incearca urmatorul exercitiu: tine bratul drept pe langa tine si inclina capul spre umarul stang, tragand usor capul cu mana stanga (spre stanga), pentru o intindere mai profunda. Stai asa 30 de secunde si repeta de doua ori pe fiecare parte.
5. Daca nu ai energie deloc
Pentru aceasta problema poate fi de ajutor tot un exercitiu, care permite plamanilor sa se extinda la capacitatea totala, astfel ca mai mult oxigen ajunge la muschi si creier. Iata in ce consta acesta: intinde-te pe spate si indoaie genunchii, tinand calcaiele pe aceeasi linie cu acestia. Ridica soldurile si impreuneaza-ti palmele sub spate. Stai asa timp de 30 de secunde, respirand incet.
6. Daca ti-au amortit soldurile
Atunci cand stai ore intregi la volan iti pot amorti soldurile si picioarele si pot aparea chiar dureri. Iata ce sa faci in acest caz: intinde mana dreapta, cat sa fie la nivelul umarului. Pune piciorul drept in spatele celui stang, tinand talpile drepte, si ridica soldurile. Vei simti o intindere la nivelul soldului drept. Stai asa timp de 30 de secunde si repeta cu cealalta parte.

sursa: ziare.com

 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web