Dorohoi News Logo

Cum tuşim corect, pentru a răspândi cât mai puţine bacterii

gripa_nu_raceala

Suntem în sezonul virozelor aşa că trebuie să ştim ce este important pentru a ne vindeca de răceală sau de gripă. Când suferi de răceală sau gripă, este important să acorzi atenţie şi alimentelor pe care le consumi. Dacă alegi alimentele potrivite, poţi grăbi vindecarea.

Copiii răcesc, în medie, de 6-7 ori în sezonul rece. Vaccinul rămâne cea mai bună armă în lupta cu gripa, spun medicii pediatri.

„Trei lucruri pot fi făcute. Unul, ce mai important, să se spele pe mâini. Al doilea, să tuşim corect. Deci să tuşim în cot, că pe ăsta nu-l punem nici pe clanţă, nici pe alt copil. Al treilea lucru, să ne îmbrăcăm corespunzător.” a explicat la Digi24 Mihai Craiu, medic pediatru pneumologie pediatrică.

„Mergem la medic când copiii sau adulţii au imunitate scăzută sau cei care au astm, afecţiuni cardiace sau cronice. Aceştia pot ajunge la forme severe de viroze sau de gripă. Infecţiile virale de sezon nu se tratează cu antibiotic sunt puţine situaţii când gripa se complică bacterian şi este nevoie de antibiotic. Există tratamente anti-virale pentru gripă care se ia numai după consultul la medic” a spus doctorul Adrian Marinescu.

„E bine ca măcar categoria de vârste cu riscuri foarte mari, adică sub 5 ani, la cei care asociază boli pulmonare cronice, astm bronşic, fibroză chistică şi aşa mai departe, să facem această vaccinare în ideea de a preveni episodul de gripă şi nu a-l trata” a explicat Iustina Stan, medic pneumologie pediatrică.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web