Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani este partener in cadrul proiectului „ Servicii complexe de reintegrare - SCoR” ce se înscrie în axa prioritară nr.2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii” domeniul major de intervenţie 2.2 „ Prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii”.
Proiectul se desfăşoară pe o perioada de 18 luni cu începere - luna aprilie 2014, valoarea eligibilă totală este de 7.791.423,74 lei, din care alocat Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani, valoarea de 632.578,538 lei .
Valoarea finanţată din Fonduri Structurale Europene este de 6.708.634 lei, valoarea finanţată din Bugetul Naţional este de 926.961,27 lei iar contribuţia partenerilor este de 155.828,47 lei.
Parteneriatul este unul public privat având in componenta reprezentanți naționali.
Beneficiar : Asociaţia Junior Business Club, Covasna
Partener 1: Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Covasna
Partener 2: Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamţ
Partener 3: Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani
Partener 4: Asociaţia ArtEd, Iaşi
Partener 5: Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna
Partener 6: Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea
Obiectiv general:
Dezvoltarea şi implementarea, la nivel multi-regional, de servicii complexe de reintegrare în educație a persoanelor care nu au absolvit învăţământul obligatoriu în baza unui parteneriat între societatea civilă, instituţii şcolare şi autorităţi locale.
Obiective specifice:
1. Creșterea gradului de colaborare şi responsabilitate în regiunile Centru, Sud-Est si Nord-Est prin înființarea unei rețele de inițiativă formată din reprezentați ai autorităţii locale, instituții școlare si societatea civila pentru susținerea reintegrării in educație a celor care nu au absolvit învățământul obligatoriu.
2. Creșterea capacităţii de instruire şi formare a 40 de cadre didactice care lucrează cu persoanele care nu au absolvit învăţământul obligatoriu în vederea îmbunătăţirii procesului de educație remedială.
3. Dezvoltarea unui program complex de tip remedial prin consilierea a 700 de persoane care nu au absolvit învăţământul obligatoriu, dintre care 445 de persoane reintegrate în sistemul educațional în cadrul proiectului.
Grup țintă: 40 de profesori din care 20 femei, 445 de participanți la programe a doua șansă, din care 240 femei, 700 de beneficiari ai serviciilor de consiliere.