Adesea îi vedem singuri și abandonați, imagine care ne cutremură. Însă această imagine nu s-a întâmplat să fie întâlnită la „Căminul de bătrâni” din municipiul Dorohoi în ziua de 13 August 2014, când, însoțiți fiind de doamna director al Casei Municipale de Cultură, Valuța Murariu și Valeriu Aparaschivei, folkiștii aceleiași instituții anterior menționate: domnul Tănase Vasile, grupul Artis Anima, format din doamna Mihăilă Andrieș Ana-Camelia și Ifrim Andreea (Ciprian Măcărel lipsind din motive obiective) și cea mai mică dintre cenacliști, Hrițuleac Iasmina-Andreea, au avut prilejul de a le oferi câteva clipe de nostalgie şi tinereţe seniorilor noştri.
Grupul Artis Anima a interpretat cu multă pasiune şi dedicaţie, cum o fac de obicei, încântând acele suflete mâhnite, care-și petrec cu tristețe zilele amare la „Căminul de bătrâni” următoarele piese folk: „Luna pătrată”, „Vânt de brad”, „Prin nopți tăcute”, „Am să vin”, „Nebun de alb” și „Gândăcelul de pe deget”.
Hrițuleac Iasmina-Andreea a citit o creație proprie, poezia „Bunicii” și a interpretat, pe acordurile de chitară ale doamnei Mihăilă Andrieș Ana-Camelia piesa cu tentă religioasă, „Ridica-voi ochii mei..”. Domnul Tănase Vasile a cântat cu mult suflet și dăruire melodiile „Rugăciune”, „Rugă pentru părinți”, „Iubita mea, să ne-aruncăm în valuri” și „Vagabondul vieții mele”, emoționând până la lacrimi acel public minunat și sincer, apoi tot dumnealui a dăruit puțin zâmbet pe fețele lor triste, cu carisma și veselia care îl caracterizează.
Folkiștii și cenacliștii Casei Municipale de Cultură Dorohoi au fost fericiți că au putut oferi din căldura lor și unor suflete abandonate, fiind bine primiți de către conducerea instituţiei cu pricina. (a consemnat pentru Dorohoi News, Hriţuleac Iasmina-Andreea.)