Dorohoi News Logo

Angajaţii Băncii Comerciale Române au răspuns apelului la voluntariat lansat de Habitat

habitat

Angajaţii Băncii Comerciale Române (BCR) lucrează timp de trei zile, începând de astăzi pe şantierul de la Dorohoi unde lucrările de reconstrucţie şi renovare a caselor din zonele inundate sunt în toi. Pentru ca beneficiarii caselor să primească  colindătorii în casele nou construite şi nu în modulele din tablă în care sunt adăpostiţi temporar, trei echipe regionale BCR  din Dorohoi, Darabani, Botoşani, Iaşi şi Suceava lucrează susţinut pentru finalizarea construcţiei caselor aflate în diferite stadii de lucru.
   În prezent se lucrează la construcţia a 30 de locuinţe amplasate pe un terasament superior zonei inundabile şi se renovează alte 20 de case de pe vechiul amplasament. Locuinţele sunt reconstruite în parteneriat cu familiile beneficiare, care lucrează efectiv la construcţia lor, împreună cu voluntari locali și cu voluntarii companiilor care au ales sa fie alături de ei şi să susţină acest proiect.
   „Muncesc pentru mine şi pentru baba mea. Dacă lucrările merg mai repede, mai repede mă mut şi eu în casă nouă”spune Ioan și recunoaşte că de când munceşte pe şantier a devenit “expert în armături” şi a ajuns chiar să-i înveţe şi pe alţii cum se face această muncă. (Ioan Șoltuz, la cei 70 de ani ai săi, este cel mai vârsnic voluntar beneficiar și unul dintre cei mai harnici muncitori de pe șantier iar povestea sa poate fi citită, aici).
Proiectul de reconstrucţie  “Şi eu reclădesc speranţa” a fost lansat în august 2010 când a fost deschis primul șantier de reconstrucţie la Dorohoi şi face parte din Programul de Răspuns la Dezastre al Habitat for Humanity România . BCR este alaturi de Habitat înca de la începutul programului, ca partener în campania de atragere de fonduri, campanie ce se va încheia la final de octombrie. (DorohoiNews.ro)


Autor: DorohoiNews.ro

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web