Dorohoi News Logo

AJOFM: 30 absolventi au fost angajati

ajofm_bt

Din cele 42 persoane selectate la “Bursa locurilor de munca pentru absolventii institutiilor de invatamant “ 30 absolventi  au fost incadrati.
    Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Botosani a organizat in data de 24.09.2010 BURSA LOCURILOR DE MUNCA PENTRU ABSOLVENTII INSTITUTIILOR DE INVATAMANT.
Pentru organizarea acestui eveniment au fost contactati un numar de 384 agenti economici din judet si s-au identificat un numar de 189  locuri de munca vacante, in urmatoarele domenii :
      confectii;
      constructii;
      transporturi
      comert;
      industria prelucrarii lemnului
      industria alimentara
      asigurari
      prestari servicii (hoteluri, cosmetica)
      panificatie
      activitati de protectie si paza
    Au participat la aceasta actiune un numar de 19 agenti economici din judetul Botosani si un numar de 211 absolventi de invatamant. In ziua bursei angajatorii au selectat in vederea incadrarii un numar total de 42 absolventi de invatamant , din care 30 s-au incadrat in munca in domenii de activitate ca : industria prelucrarii lemnului, constructii, comert, transporturi, prestari servicii (hoteluri).  
   In scopul asigurarii unei eficiente informari a tuturor categoriilor de participanti la bursa, au fost desfasurate si urmatoarele activitati:
    - redactarea si tiparirea in 500 de exemplare - pliante de prezentare a serviciilor acordate de agentie, conform Legii 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare precum si conform Legii 116/2002 privind combaterea si prevenirea marginalizarii sociale;
    - standuri organizate de  AJOFM Botosani cu materiale tipografice realizate in cadrul proiectului « Campanie de comunicare privind serviciile SPO oferite tinerilor si angajatorilor » : Cum sa alegem anunturile de angajare, Cum sa realizam un bun CV, Cum sa pregatim interviul de angajare, Cum sa redactam o scrisoare de intentie, E bine sa ai baii tai. Ia-ti primul job !
    - consilierea tinerilor si anume instruirea in metode si tehnici de cautare a unui loc de munca(prezentarea la interviu sau intocmirea unui CV)

Consideram ca aceasta actiune a avut si scopul de luare a unor decizii pentru unii absolventi cu privire la programele de formare pe care trebuie sa le urmeze in functie de ofertele prezentate de angajatori, pentru a se putea integra pe piata muncii  a declarat Sorin Nelu SOLOGON – director executiv al AJOFM Botosani. (DorohoiNews.ro)



Autor: DorohoiNews.ro

 

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web