Mai bine de 160 de persoane din zona Moldovei au participat la şase sesiuni de instruire în domeniul egalităţii de şanse şi de gen. Cele şase evenimente au fost organizate de Asociaţia React în cadrul proiectului S.A.F.I.R. Nord Est.
Scopul sesiunilor a fost acela de promovare a importanţei respectării egalităţii de şanse, pentru o societate echitabilă.
Piatra Neamţ, 14 iulie 2015 – Asociaţia React a încheiat seria celor şase sesiuni de instruire în domeniul egalităţii de şanse şi de gen, cu accent pe piaţa muncii, organizate în cadrul proiectului „Școala de antreprenoriat pentru femei cu iniţiative responsabile” (S.A.F.I.R.) Nord Est.
Evenimentele s-au desfăşurat în perioada decembrie 2014 – iunie 2015 în oraşele Bacău, Botoşani, Iaşi, Piatra Neamţ şi Suceava. 164 de membri ai societăţii civile (organizaţii neguvernamentale, asociaţii profesionale şi instituţii culturale, patronate, sindicate etc.) şi ai mass-media, în calitate de formatori de opinie şi factori de influenţă, au răspuns invitaţiei Asociaţiei React, manifestând interes şi deschidere pentru rezolvarea inegalităţilor de gen.
În cadrul celor şase sesiuni, participanţii au aflat cum să recunoască şi să acţioneze în situaţii de discriminare, care sunt consecinţele preconcepţiilor asupra societăţii, în general, dar şi la nivel individual, şi cum ne putem elibera de stereotipuri. Temele abordate au fost variate şi au vizat subiecte de larg interes, de la limitarea opţiunilor profesionale de către prejudecăţi şi stereotipurile de gen în mass-media şi publicitate, până la dezbateri privind alegerile în cariera şi accesul egal la o viaţă profesională şi personală împlinită.
Prezentările au fost susţinute de experţii în egalitate de şanse din cadrul Asociaţiei React, alături de o serie de specialişti în domeniu (consilieri în orientarea carierei, specialişti în integrarea socială şi profesională, traineri în domeniul egalităţii de gen).
„Prin sesiunile organizate în cadrul proiectului S.A.F.I.R. Nord Est ne-am propus să creştem nivelul de conştientizare şi de implicare al mass-media şi al societăţii civile în crearea unei pieţe a muncii fără discriminări de gen sau de orice fel. Este momentul să înţelegem cu toţii că adevărata schimbare porneşte cu fiecare dintre noi”, a declarat Anca Ştefan, preşedinte Asociaţia React.
Proiectul „Şansa unei vieţi mai bune pentru femeile din regiunea Nord Est”, implementat şi comunicat sub denumirea „Școala de antreprenoriat pentru femei cu iniţiative responsabile” (S.A.F.I.R.) Nord Est este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeşte în Oameni!
Pentru informaţii suplimentare despre proiect, vă rugăm să o contactaţi pe Gabriela Hârțan, Responsabil comunicare în cadrul Asociaţiei React, telefon 0732 222 315, e-mail [email protected].