Dorohoi News Logo

Sesiuni de consiliere si formare profesionala pentru managerii din mediul rural

UE investeste in oameni

Uniunea Europeană investește în oameni Campanie de promovare a antreprenoriatului în mediul rural în Regiunea Nord-Est
   Asociaţia Inter Concordia organizează în perioada 25 – 28 octombrie a.c și 15- 18 noiembrie a.c. campania de promovare a culturii antreprenoriale privind necesitatea creşterii abilităţilor managerilor în mediul rural în Regiunea Nord-Est,  în cadrul proiectului „Dezvoltare economică durabilă, prin creşterea calităţii resurselor umane din mediul rural“, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013.
    Campania se adresează managerilor din domeniul non-agricol care locuiesc în mediul rural.  Astfel, experți din cadrul echipei de management a proiectului, alături de  specialiști în consiliere și formare profesională în domeniul antreprenoriatului, se vor întâlni cu manageri din diverse localități rurale din Regiunea Nord-Est, precum Corni, Vorona, Pomarla, Gorbanești, Rachiti, Hudești, Cristinești și Curtești. Aceștia vor avea posibilitatea, prin intermediul proiectului, să beneficieze gratuit de sesiuni de consiliere şi formare profesională pentru dezvoltarea abilităţilor manageriale, finanţate integral din proiect,  în urma cărora  vor primi un certificat de absolvire recunoscut la nivel naţional.
    Proiectul, implementat de Asociaţia Inter Concordia în parteneriat cu Asociaţia Pakiv România, Asociația Europa pentru Dezvoltare Umană, compania SC Competitive în Business&Consulting S.R.L şi Asociaţia Gestion, OrientaciOn Y FormaciOn S.L,  se desfăşoară pe o perioadă de doi ani şi jumătate în regiunile de dezvoltare Nord-Est, Sud-Est şi Centru şi este destinat persoanelor din mediul rural- antreprenori,  şomeri, persoane ocupate în agricultura de subzistenţă  precum şi persoane aflate  în  căutarea unui loc de muncă.
    Bugetul proiectului este de aproximativ 4 milioane de euro, iar banii vor fi folosiţi pentru activităţi de formare profesională, consiliere şi asistenţă pentru persoane din mediul rural care demarează afaceri sau activităţi independente în domenii non agricole. Astfel, 700 de persoane din mediul rural- 250 de manageri, 200 de şomeri, 150 de persoane aflate în căutarea unui loc muncă şi 100 de persoane ocupate în agricultura de subsistenţă -vor beneficia de un program de consiliere, orientare şi îndrumare. De asemenea, 120 de persoane vor fi sprijinite în infiinţarea şi dezvoltarea propriei afaceri. (DorohoiNews.ro)



Autor: DorohoiNews.ro

 

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web