Dorohoi News Logo

Angajatorii tinerilor între 16 şi 25 de ani beneficiază de o subvenţie de 300 lei

locurilor de munca

Angajatorii tinerilor cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani vor beneficia de o subvenţie de la Agenţiile de Ocupare a Forţei de Muncă în valoare de 300 de lei, potrivit unui proiect de lege adoptat joi de Executiv.
    "Tinerii între 16 şi 25 de ani vor beneficia de o intrare pe piaţa muncii într-un mod mai facil. Practic, această modificare pune angajatorul în situaţia în care primeşte o subvenţie de la Agenţiile de Ocupare a Forţei de Muncă de 300 de lei şi utilizează această subvenţie în scopul formării ucenicului", a declarat ministrul Muncii, Ioan Botiş, la finalul şedinţei de Guvern. El a precizat că legea respectivă reprezintă unul dintre paşii care duc la flexibilizarea forţei de muncă şi la asigurarea unei securităţi pentru lucrători.
   "Este o dorinţă mai veche. Am reuşit să o pun în practică astăzi, este o promisiune făcută tinerilor. Am fost sprijinit în campanie de foarte mulţi tineri şi am promis în acel moment o lege a primului contract de muncă. Astăzi, prin această modificare consider că am reuşit acest lucru", a spus Botiş.
   Ministrul a dat asigurări că actul normativ aprobat joi de Guvern este pus în concordanţă cu Legea Educaţiei, astfel încât, în momentul în care un elev termină cele nouă clase obligatorii, el poate să urmeze o rută educaţională sau una profesională.
   Pentru anul 2011 este disponibilă, pentru implementarea acestei legi, suma de aproximativ 110.000 de euro, fiind vorba de peste 1.500 de beneficiari ai acestui act normativ.
   Proiectul de lege adoptat joi modifică şi completează Legea nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă iar iniţiatorul lui este Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

 

Sursa: AGERPRES

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web