Dorohoi News Logo

Prea multe optiuni strica, atunci cand cauti un job

Prea-multe-optiuni-strica--atunci-cand-cauti-un-job

De obicei, atunci cand vine vorba despre alegerile pe care le ai de facut in cariera, cu cat mai multe optiuni, cu atat mai bine. Daca ai de unde alege, in mod cert ai toate informatiile pentru a lua decizia corecta, care se potriveste perfect cu scopurile profesionale fixate.
   Fireste, aceeasi formula poate fi aplicata si in viata personala. De exemplu, daca vrei sa-ti cumperi o masina, este bine sa studiezi bine oferta pietei, astfel incat sa faci cea mai buna alegere.
   Exista insa si un paradox, aplicabil in situatiile in care o multitudine de optiuni mai mult te incurca decat te ajuta. Cum vine asta? Just Means iti explica pasii care trebuiesc urmati pentru a lua decizia corecta, atunci cand vine vorba despre cariera si de prea multe optiuni:

Stabileste ceea ce vrei
   Este un principiu universal valabil in orice actiune, de ce ar fi diferit in cazul alegerii unui loc de munca? Cu atat mai mult in cazul in care ai mai multe optiuni.
   Variantele multiple pot duce, de multe ori, la paralizarea unei decizii. Pentru a scapa de acest pericol, este necesar sa-ti clarifici intai scopul, aptitudinile si interesele pe care le ai.
   Procesul de auto-evaluare te poate ajuta la restrangerea optiunilor. In plus, acest lucru iti foloseste si la interviul de angajare.

Vanatoarea de joburi s-a schimbat. Ce sa faci ca sa fii luat in seama
   Nu poti convinge pe nimeni sa-ti ofere un job, daca nu stii si ce anume vrei de la acel job. Deciziile optime in cariera provin din abilitatea de a discerne care dintre oferte v-ar pune in valoare aptitudinile si interesele, in egala masura.

Defineste succesul, din punctul tau de vedere
   Cu cat ai mai multe optiuni in ce priveste job-ul, cu atat ai mai multe posibilitati sa fii dezamagit de propria-ti alegere.
   Daca vrei sa fii multumit de decizia luata, ar fi bine sa definesti intai ce-ti doresti de la viitorul loc de munca. Cu venitul obtinut iti vei putea plati ratele la banca, scoala copiilor si-ti vei putea ajuta familia sau prietenii care o duc mai rau decat tine?
   Noul job te va ajuta sa imbunatatesti industria in care ti se regasesc pasiunile? Noua firma te va ajuta sa castigi respectul dupa care tanjesti, in anumite cercuri sociale?
   Dupa ce vei raspunde la una dintre aceste intrebari, vei putea lua decizia perfecta. Cu alte cuvinte, comparand viitorul job cu definitia pe care o dai succesului, te ajuta sa te hotarasti si sa nu gresesti.

Concentreaza-te pe succes, nu pe esec
   Atunci cand nu stii de unde sa alegi, avand prea multe optiuni, cresc si asteptarile. De cele mai multe ori, acestea nu sunt implinite si alegerea care parea perfecta sfarseste prin a fi o mare dezamagire.

Targul Angajatori de top: Cum poate un tanar absolvent sa obtina un job bine platit
   In cazul in care nu esti pregatit ca acest lucru s-ar putea intampla, depresia s-ar putea instala rapid, cu efecte dezastruoase. In loc sa te astepti la perfectiune, mai bine gandeste-te la aspectele marunte ale jobului, cele care te fac fericit.
   Fireste ca salariul este foarte important. Dar, dincolo de asta, noul job te va face fericit? Iti place sa lucrezi la proiecte diferite? Cu ce fel de colegi ti-ar placea sa-ti petreci mare parte a zilei? Definind ceea ce este cu adevarat important pentru tine, in ce priveste locul de munca, ti-ar putea asigura succesul si te-ar putea feri de dezamagiri.


sursa: ziare.com
 

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web