Dorohoi News Logo

Lafarge se implică în reconstrucția caselor pentru sinistrații din Dorohoi

1 nov 2010_angajatii lafarge lucreaza la constructia locuintelor pentru sinistrati pe santierul Habi

București, 1 noiembrie 2010 – Începând de astăzi și până la sfârșitul săptămânii, 10 angajați Lafarge vor reconstrui locuințe pentru familiile sinistrate din Dorohoi, Botoșani. Această acţiune de voluntariat a fost organizată în cadrul parteneriatului pe termen lung între Lafarge și Habitat for Humanity România, inițiat în anul 2003.
    Lafarge se alătură prin munca voluntară depusă de angajații săi în șantier, dar și prin donații de ciment pentru locuințe, proiectului de reconstrucție demarat imediat după inundațiile din această vară de Habitat for Humanity România.
    În prezent se lucrează la construcţia a 30 de locuinţe amplasate pe un terasament superior zonei inundabile şi se renovează alte 20 de case de pe vechiul amplasament. Locuinţele sunt reconstruite în parteneriat cu familiile beneficiare care lucrează efectiv la construcţia lor, împreună cu voluntari locali și cu voluntarii companiilor care au ales sa fie alături de ei și să susțină acest proiect.
    Pe toată perioada parteneriatului, reînnoit în anul 2008 pentru alți 5 ani, Lafarge a acordat un important sprijin în materiale de construcții și a participat efectiv la construirea locuințelor, cu echipe de voluntari constituite din colaboratori de la toate nivelele manageriale și operaționale, promovând prin exemplul lor responsabilitatea civică și voluntariatul personal și organizațional.
    Proiectul de reconstrucție  “Și eu reclădesc speranța” a fost lansat în august 2010 când a fost deschis primul șantier de reconstrucție la Dorohoi și face parte din Programul de Răspuns la Dezastre al Habitat for Humanity România. Lafarge este alături de Habitat for Humanity România încă de la începutul programului, donând direct sau prin intermediul organizațiilor private sau de stat partenere (primării și prefecturi din județele unde are unități de producție) MULTIBAT™  și ROMCIM™, lianți pentru construcții mai trainice.


    Lafarge este lider mondial în industria materialelor de construcţii. În 2010 şi pentru al şaselea an consecutiv, Lafarge a fost clasificată printre „cele mai durabile 100 de corporaţii din lume”. Prin intermediul celui mai important centru de cercetare în domeniul materialelor de construcţii din lume, Lafarge plasează inovaţia în centrul priorităţilor sale, într-un demers de a asigura construcţii durabile şi creativitate arhitecturală. Pentru informaţii suplimentare vă rugăm vizitaţi www.lafarge.com

    Habitat for Humanity este o asociaţie non-profit dedicată eliminării condiţiilor improprii de locuit şi lipsei de adăpost din întreaga lume. Mai mult de 1600 de familii din România au beneficiat până acum de sprijinul asociaţiei Habitat for Humanity. Mai multe detalii pe www.habitat.ro


 

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web