Dorohoi News Logo

„Împreună pentru semenii noştri!” – Activitate de voluntariat la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Corlăteni - FOTO

Activitate de voluntariat (2)

Voluntariatul construieşte în plan social o anumită atitudine a oamenilor față de oameni, construiește relații și aduce comunitatea laolaltă, îi determină pe membrii acesteia să conștientizeze situații cu care se confruntă cei de lângă noi, ne determină pe noi toți să construim ceva, să clădim o societate pe care ne-o dorim, să fie mai multă lumină, mai mult zâmbet în casele oamenilor, să aducem un plus de speranță acolo unde aceasta s-a stins, să nu mai aşteptăm de fiecare dată ca altcineva să facă un anumit lucru în locul nostru, dacă şi nouă ne stă în putere să facem ceva.

Pentru copii, implicarea în astfel de programe înseamnă cultivarea şi dezvoltarea comportamentelor prosociale, educarea de la vârste timpurii a unor trăsături pozitive de caracter, conştientizarea problemelor reale cu care se confruntă semenii lor în scopul întreprinderii unor acţiuni care să aibă o influenţă pozitivă în plan social, şi nu numai.

Pe parcursul lunii decembrie 2018, elevii de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 CORLĂTENI şi-au unit forţele şi au desfăşurat cea de-a treia ediţie a proiectului de voluntariat intitulat: „Împreună pentru semenii noştri!”.

Scopul acestui proiect constă în donarea de către elevi, părinţii acestora şi cadrele didactice a unor pachete cu produse alimentare pentru 10 familii de bătrâni din satul Corlăteni, comuna Corlăteni.

Dintre obiectivele acestul proiect, menţionăm:
1.încurajarea participării elevilor la activităţi de voluntariat;
2.implicarea elevilor în viaţa comunităţii locale;
3.însuşirea de valori civice precum solidaritatea, implicarea şi  munca în echipă.

Astfel, pe data 20.12.2018, echipa de proiect s-a deplasat la domiciliul familiilor cuprinse în grupul ţintă, unde au cântat colinde şi au înmânat pachetele cu produse alimentare. 

Coordonatorii proiectului: prof. Aiftincăi Petronela (C.P.A.E.S.E.) – dirigintele clasei a VII-a, prof. Mihai Mihaela – profesor de geografie şi prof. Ursachi Gabriela - dirigintele clasei a VI-a, mulţumesc pe această cale tuturor elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice care au contribuit la buna desfăşurare a acestei activităţi de voluntariat.

Sărbători binecuvântate şi „La mulţi ani!”

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web