Dorohoi News Logo

Vrei să lucrezi în UE? Primul tău loc de muncă EURES

locuri de munca1

Your first EURES job (YfEj) este un proiect european de mobilitate cu scopul de a pune în legătură angajatorii care întâmpină dificultăți în ocuparea unor posturi cu candidați calificați din întreaga Europă. Proiectul este destinat persoanelor cu vârsta între 18-35 ani, aflate în căutarea unui loc de muncă și angajatorilor din țările UE, Norvegia și Islanda. Durata este de 2 ani, între februarie 2019 și ianuarie 2021.

Your first EURES job își propune să pună în legătură candidații calificați din întreaga Europă cu angajatorii care întâmpină dificultăți în ocuparea unor posturi. Acesta oferă atât servicii de mobilitate cât și sprijin financiar.

Cum funcționează?
Persoanele interesate de Your first EURES job trebuie să contacteze un consilier EURES care îi poate oferi servicii de suport a mobilității, ca de exemplu:
Informații cu privire la piața muncii și condițiile de viață din țările UE,
Redactarea unui CV,
Căutarea unui loc de muncă,
Plasarea într-un loc de muncă și punerea în legătură cu potențialii angajatori,
Pregătirea pentru interviu, etc.

Condiția cea mai importantă pentru a putea aplica și beneficia de programul Your first EURES job este ca serviciile de mobilitate să fie oferite prin EURES/Serviciul Public de Ocupare.

Persoanele care caută un loc de muncă pot contacta pe oricare dintre partenerii din proiect pentru a obține informații referitoare la proiect și despre oportunitățile curente de locuri de muncă. Pentru informații suplimentare sau plasare într-un loc de muncă vă rugăm contactați consilierul local EURES. 

De asemenea, locurile de muncă vacante pot fi găsite pe portalul EURES unde sunt publicate posturile disponibile din toate țările membre UE, Norvegia și Islanda. Dacă postați CV-ul dvs. pe portal, angajatorii înregistrați vă pot găsi pe baza competențelor dvs. specifice.

Condiții de eligibilitate
vârsta: 18-35 ani
cetățean al unei țări UE, Norvegia sau Islanda
rezident într-o țară din UE, Norvegia sau Islanda care aplică pentru un loc de muncă într-o altă țară UE, Norvegia sau Islanda
aplicația pentru suport financiar trebuie făcută cel târziu cu o zi înainte de data interviului, nu se poate aplica retroactiv
locul de muncă pentru care se trimite aplicația trebuie să fie pentru cel puțin 6 luni
programul de lucru trebuie să fie de cel puțin 50% din programul normal săptămânal de lucru
să nu primească sprijin financiar pentru deplasare, cazare, mese, transport local sau orice alte subvenții din partea angajatorului, altui proiect sau autorități.

Pentru mai multe informații, puteți accesa link-urile:
http://www.yourfirsteuresjob.eu/en/home
https://arbetsformedlingen.se/other-languages/english-engelska/your-first-eures-job

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web