Dorohoi News Logo

Proiect educațional „Copacul Prieteniei”: Centrele de zi pentru copii Dumbrăvița și Ibănești – Centrul de zi pentru copii „Jurjac” Dorohoi - FOTO

copacul prieteniei 13

Beneficiarii centrelor de zi din Dumbrăvița și Ibănești au avut parte, joi, 25 iulie 2019, de o serie de activități educative realizate în parteneriat cu Centrul de zi pentru copii „Jurjac” Dorohoi.

Aflați în programul activităților de vară, sponsorizați și susținuți de Primăria comunei Ibănești, prin primar ing. Romică Magopeț, copiii ibăneșteni, deși aflați în vacanță, au primit cu bucurie ideea de a se întâlni cu colegii lor mai mici, pentru a pune bazele unei relații strânse de prietenie, prin intermediul proiectului educațional „Copacul Prieteniei”.

Însoțiți de doamnele educatoare Lavric Camelia și Ianoș Loredana, copiii au pornit în căutarea locurilor care au o rezonanță deosebită în spațiul local și nu numai, oprindu-se pentru câteva minute la Casa Memorială „George Enescu” din Liveni. Întâmpinați cu căldură de dl. muzeograf Podariu A., copiii au fost încântați să descopere imaginea marelui artist într-o serie de fotografii și obiecte unice din copilăria sa. 

Porniți în căutarea unei prietenii adevărate, tinerii și-au continuat drumul până la Centrul de zi pentru copii „Jurjac” din Dorohoi, centru înființat și susținut cu sprijinul domnului primar Dorin Alexandrescu, unde au poposit cu drag câteva ore. Întâmpinați de dl. Director ec. Radu Dan Surdu, dna Claudia Chirilă – șef centru, doamnele consilier Nadia Amariei și Cosmina Rîmbu, copiii s-au integrat imediat în activitățile pregătite pentru ca proiectul să-și atingă cu brio obiectivele. După un prânz copios și o vizită interesantă la Muzeul de Științele Naturii Dorohoi, unde au descoperit colecții bogate de insecte, moluște, minerale, animale, păsări etc. copiii au interacționat foarte bine în cadrul unor activități menite să-i ajute să se descopere între ei și pe ei înșiși,deslușind bazele impuse de educația în spiritul voluntariatului.

Povestea „Copacului Prieteniei” inițiată de copiii ibăneșteni a prins contur când colegii lor mai mici și-au pus amprenta adăugând dragoste, curaj, bunătate, admirație, cumințenie și respect pe fiecare crenguță a desenului copac.

Frumosa curte a centrului a fost asaltată de zâmbetele sincere ale copiilor care s-au antrenat armonios în jocuri distractive, presărate cu ghicitori și ”porunci” ascunse în baloane viu colorate. La inițiativa doamnelor educatoare ale Centrului de zi „Jurjac”, tinerii ibăneșteni au fost inițiați în tehnica Ebru - pictura pe apă. Ideea a prins foarte repede, iar copiii au fost foarte încântați și interesați să combine culorile, realizând picturi impresionante.

Ziua a continuat cu o oră de sport, la Centrul de fitness Gold’s Gym Dorohoi, unde dl. instructor Florin Hudișteanu le-a vorbit despre importanța sportului, le-a prezentat sala de forță și aparatele specifice, după care au fost antrenați într-o demonstrație de kangoo jumps. Tinerii au fost foarte încântați de oportunitatea de a încerca să danseze și să ”țopăie” în renumitele ghete.

„Activitățile Centrelor de zi pentru copii Ibănești și Dumbrăvița se concretizează periodic și în activități extrașcolare menite să-i ajute pe copii să relaționeze și să comunice frumos și corect cu cei din  jur. Crearea de parteneriate între comunități reprezintă o modalitate extrem de benefică pentru toți cei care vor să pună umărul la dezvoltarea armonioasă a copiilor noștri. Sunt convins că numai împreună putem realiza lucruri mărețe pentru ca viitorul nostru să prindă aripi solide. Administrația ibăneșteană este mereu alături de activitățile pe care acești copii și le doresc pentru a realiza prietenii adevărate și a avea parte de experiențe unice.Mulțumesc domnului Director Radu Dan Surdu și personalului din cadrul Centrului de zi pentru copii „Jurjac” Dorohoi pentru primirea călduroasă și atentă, precum și domnului instructor Florin Hudișteanu de la Centrul de fitness Gold’s Gym Dorohoi pentru activitatea sportivă desfășurată.” a spus primarul comunei Ibănești, dl. ing. Romică Magopeț.

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web