Dorohoi News Logo

Centrul Steaua Speranței din Dorohoi „IMPREUNĂ, RECONSTRUIM SPERANȚA” - FOTO

Centrul Star of Hope Dorohoi

Fundația Star of Hope Romania derulează campania „IMPREUNĂ, RECONSTRUIM SPERANȚA”
în perioada 10 noiembrie - 10 decembrie 2019 pentru susținerea copiilor și tinerilor cu dizabilități din Centrul Star of Hope Dorohoi.

Evenimentele din cadrul acestei campanii celebrează, totodată, cei 30 ani de activitate Star of Hope în România în slujba copiilor cu dizabilități. 

Lansarea campaniei a avut loc la Centrul Steaua Speranței din Dorohoi pe 10 noiembrie și a însemnat o serie de activități de informare, consiliere și evaluare pentru părinți și specialiști în terapia copiilor și tinerilor cu dizabilități (locomotorii) susținute de Hester Houweling (Suedia). Cu acest prilej, oaspetele nostru suedez a donat dispozitive ce ajută copiii și tineriii cu deficiențe locomotorii să obțină mai multă independentă în mișcare. 

In perioada 15 noiembrie – 3 decembrie 2019 vor avea loc - in parteneriat cu instituțiile de învățământ  din Dorohoi - activități de solidaritate și implicare socială împreună cu elevi și cadre didactice din școlile locale.

Pe 3 Decembrie 2019 vom sărbători Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități prin 2 seminarii gratuite ce vor avea loc la sediul Centrului Steaua Speranței Dorohoi (str. 1 Decembrie, nr. 26C) - ora 10:00, seminarul pentru părinții care au copii cu dizabilități (in special autism), ora 14:00 - pentru  cadre didactice din învățământul normal și special. Cele două seminarii gratuite vor fi susținute de lectorul olandez  Inge Jose Smelik (consultant în tulburările din spectrul autist, specialist în terapii specializate de recuperare precum TEACCH, Comunicarea Totală, Give me 5, Small steps).  Inge Jose Smelik este președintele Fundației Ancora Salvării și autoarea a mai multor cărți valoroase în acest domeniu. 

Pe 5 decembrie 2019 va avea loc evenimentul caritabil GALA STAR OF HOPE 30, la Hotel Internațional Iași, în cadrul căruia vor fi celebrati cele 3 decenii de activitate Star of Hope în România dar și partenerii și susținătorii copiilor cu nevoi speciale în toată această perioadă.

Pe 17 decembrie 2019, LAURA BRETAN va susține un concert caritabil în beneficiul copiilor cu dizabilități la Sala Polivalentă din Iași.

Pe 18 decembrie 2019, la Centrul Star of hope Dorohoi, va avea loc evenimentul mult așteptat de copii - Serbarea de Craciun.

Despre Gala caritabilă Star of Hope 30
Fundația Star of Hope Romania este, de 30 de ani, SPERANȚĂ pentru copiii cu dizabilități. Nu a fost deloc ușor, însă, împreună cu dumneavoastră, am reusit să schimbăm ÎN BINE, destinele unor copii. Da, de 30 de ani reconstruim speranța! Nu singuri, ci împreună cu dumneavoastră, toti cei alături de care am ajutat (prin terapie, susținere materială, financiară și consiliere) copii cărora ațtii nu le dădeau nicio șansă de recuperare. Și putem spune azi, dupa trei decenii, că, atunci când lucrezi cu un copil cu Sindrom Down, autism, tetrapareză spastica sau alte forme de dizabilitate, ai nevoie de timp, de răbdare, de speranță. Da, de Speranță, pentru că progresele copilului APAR însă nu apar nici peste o zi, nici peste o săptămână, nici peste o lună. Apar după ani și ani de trudă în sala de terapie, prin efortul comun al specialistului terapeut, al copilului, al părintelui. 

De ce povestim toate acestea? Pentru ca azi Andreea (tetrapareza spastica) este psiholog. Pentru ca Razvan este astazi student la Facultatea de Automatizari si Calculatoare. Pentru că Bianca este astazi studentă la Facultatea de Arta Sacra. Pentru ca Andrei este un adult care duce o viata normală. Pentru ca azi Alex este elev intr-un liceu de masa si un pianist foarte talentat. Pentru ca, da, impreuna si cu ajutorul dumneavoastra, am reusit sa schimbam in bine destine. Si pentru ca, da, tot impreuna cu dumneavoastra, vom reusi in continuare sa reconstruim speranta pentru alti copii cu dizabilitati carora nu le ofera societatea in care traim vreo sansa de recuperare.

Pe 5 decembrie, va avea loc Gala Star Of Hope 30, un eveniment caritabil organizat de Fundatia Star of Hope Romania in parteneriat cu Primaria Iasi, Camera de Comert si Industrie Iasi, Tvr Iasi. Va fi o seara în care generozitatea si bucuria ne vor fi amfitrioni, o seara in care RECONSTRUIM SPERANTA pentru cei peste 500 de copiii cu nevoi speciale (săraci sau cu dizabilităţi), beneficiari ai programelor din Centrele Star of Hope Romania. Cei mai multi dintre copiii cu dizabilităţi provin din mediul rural si sunt copii ai caror parinti gasesc greu, foarte greu bani pentru transportul copilului la Centrul nostru sau pentru pachetul cu mancare... De plata unei sedinte de terapie nici nu poate fi vorba...Si vin la Centrul nostru cu lacrimi in ochi...

Pe 5 decembrie, IMPREUNA, RECONSTRUIM SPERANTA!, in cadrul Galei Star of Hope 30, ora 19.00, la Hotel International! Detalii, la numarul de telefon 0740 044829 sau pe adresa de email:[email protected]

Va multumim pentru cei 30 de ani impreuna!

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web