Dorohoi News Logo

Săptămâna legumelor și fructelor donate la Școala Gimnazială „Gheorghe Coman” Brăești - FOTO

saptamana legumelor

O vorbă din bătrâni spune să „dai şi altora dacă ai mult, iar dacă ai puţin, să dai din inima ta”. Pornind de la această idee şi din dorinţa de a oferi şi celorlalţi din puţinul lor, elevii şi profesorii Şcolii Gimnaziale „Gheorghe Coman” s-au mobilizat şi au reuşit să strângă alimente pentru bătrânii şi copiii care aveau mare nevoie.

În săptămâna 25-29 noiembrie 2019, directorul Școlii Gimnaziale „Gheorghe Coman” din Brăești, prof. Olariu Marinela, elevii şi celelalte cadre didactice din unitatea școlară au participat la o acţiune de voluntariat, marcând „Săptămâna fructelor şi legumelor donate”. Această acţiune face parte din cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) ce constă în donarea de fructe, legume şi alte alimente oamenilor nevoiaşi.

În acest interval, elevii şi cadrele didactice au strâns produse alimentare, conserve, alimente, fructe şi legume, iar luni, 2 decembrie 2019, pachetele au fost dăruite bătrânilor şi oamenilor nevoiaşi din comuna Brăeşti, dar şi celor din satele vecine: Poiana, Popeni, Vâlcele.

În această activitate de voluntariat, elevii care au împărţit pachetele au fost coordonaţi şi însoţiţi de prof. înv. Andrei Diana-Mihaela, prof. Herghiligiu Simona şi prof. Burlacu Răzvan.

Scopul activităţii a fost conştientizarea de către elevi a importanţei de a ajuta pe cei nevoiaşi, bucuria de a dărui, de a face o faptă bună şi de a aduce zâmbetul pe buze celor mai puţin norocoşi.

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web