Dorohoi News Logo

Campanie de informare și educaţie sanitară în cartierul Drochia din Dorohoi - FOTO

1

Directia de Asistenţă Socială Dorohoi prin Centrul Comunitar Integrat a organizat în data de 11.02.2020, acţiunea de informare şi educaţie sanitară pe tema „Profilaxia infectiilor respiratori (gripă, pneumonie, bronsită, tuberculoză) si notiuni de igiena” care a avut loc în cartierul Drochia.

La această acţiune a participat din partea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, d-nul dr. Saradan Corneliu cu competente în educatie sanitară care a prezentat principalele simptome ale infecțiilor respiratorii, cauzele și prevenția contactării infecțiilor respiratorii, importanța respectării tratamentului recomandat de medicul specialist, reguli de igienă individuale și în colectivitate.

În cadrul acestei acțiuni au fost distribuite pliante cu tematica de mai sus menționată unui număr de 60 de persoane de etnie rromă.

Din partea D.A.S. Dorohoi au participat asistenții medicali comunitari, mediatorul sanitar și un reprezentant al comunității rrome.

D.A.S. Dorohoi va mai organiza în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică Botoşani și alte campanii de informare şi educaţie sanitară pentru grupurile vulnerabile din Municipiul Dorohoi.

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web