Dorohoi News Logo

Ziua Mondială a Sindromului Down este marcată în toată lumea pe 21 martie

sindrom-down

Ziua Mondială a Sindromului Down este marcată în toată lumea pe 21 martie și este dedicată conştientizării problemelor cu care se confruntă cei care suferă de această afecţiune.

Persoanele cu sindrom Down au trăsături fizice și caracteristici distincte și, deși sindromul Down este permanent, majoritatea celor afectați, beneficiind de o îngrijire adecvată, pot duce o viață normală și activă.

Ca parte a societății noastre, atât copii cât și adulții cu sindrom Down, trebuie să fie pe picior de egalitate cu ceilalți membrii ai ei, să se bucure de aceleași drepturi, să beneficieze de aceleași ‘oportunități’ și ‘alegeri’.

Centrul de zi pentru copiii și tinerii cu dizabilități din cadrul Direcției de Asistență Socială Dorohoi iși exprimă solidaritatea și respectul pentru persoanele cu Sindrom Down. Nu lipsa sau prezența unei dizabilități îi face pe oameni deosebiți, ci caracterul, munca, talentul și aptitudinile.

Având în vedere măsurile instituite pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul tip de coronavirus COVID-19, vă prezentăm cele mai importante 10 elemente.

1. Spălați-vă mâinile de multe ori;
2. Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
3. Nu vă atingeți ochii, nasul si gura cu mâinile;
4. Acoperiți-vă gura și nasul daca strănutați sau tușiți;
5. Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul;
6. Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
7. Utilizați masca de protecție doar în cazul in care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
8. Produsele „MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase;
9. Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
10. Animalele de companie nu transmit coronavirus.

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web