Dorohoi News Logo

Sute de angajați de la DGASPC Botoșani izolați la domiciliu și la locul de muncă

dgaspc BT

Ordonanța Militară nr. 8 din 9.04.2020, prevede că personalul  centrelor rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale pentru copii și adulți cu și fără dizabilități, publice și private pe toată perioada stării de urgență, trebuie să stea în izolare preventivă, la locul de muncă sau în zone special dedicate în care nu au acces persoane din exterior, timp de 14 zile. Această perioadă este urmată ciclic de o perioadă de izolare preventivă la domiciliu. 

DGASPC Botoșani furnizează  51 servicii sociale rezidențiale, structurate în 9 centre pentru copii și 9 centre pentru adulți. Începând de sâmbătă, 11 aprilie 2020, o parte dintre salariații acestei instituții, timp de 14 zile vor sta în izolare la locul de muncă, iar alți angajați vor sta în izolare la domiciliu urmând ca după 14 zile să-i înlocuiască pe colegii din centru. 

„Trecem printr-o perioadă grea, mai ales că urmează sărbătorile pascale și colegii mei izolați la locul de muncă nu pot fi alături de copii sau de partenerul de viață. Trebuie să le recunoaștem meritele acestor oameni,  pentru că au înțeles că acest sacrificiu pe care-l fac este o măsură care îi protejează pe cei pe care îi au în grijă. Le mulțumesc colegilor mei pentru efortul pe care-l fac și pentru faptul că se îngrijesc de sănătatea lor și a celor din jur”, a declarat Dan Șlincu, directorul DGASPC Botoșani. 

În centrele rezidențiale din subordinea acestei instituții sunt cazați în acest moment  386 de copii și 395 de persoane vârstnice sau adulți cu dizabilități. 

La articolul 10, ordonanța precizează că refuzul  izolării preventive la locul de muncă de către personalul centrelor amintite, atrage răspundere contravențională sau penală, după caz.

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web