În urma tragicelor evenimente produse în această vară în Dorohoi, respectiv inundaţiile, multe familii au rămas fără locuinţă şi au fost forţate să se mute în modulele aflate pe strada Dumbrava Roşie.
La final de an situaţia sinistraţilor e considerabil mai bună dacă stăm să ne gîndim la numărul mare de case receptionate si predate beneficiarilor pe parcursul a doar jumătate de an şi anume 141 de case dintr-un total de 310.
Lucrările s-au desfăşurat în unele perioade mai lent din cauza întîrzierii materialului lemnos asigurat de Guvernul Romaniei, care a ţinut în loc constructorii. De asemenea au fost şi case nefinalizate sau nepredate din cauza lipsei actelor de proprietate sau din cauza dorinţei proprietarilor de a-şi modifica proiectul initialal suportînd cheltuielile aferente ceea ce a condus la intarzieri de executie a locuintelor.
Pentru ridicarea celor 141 de imobile a fost nevoie de efortul comun al diferitelor organizaţii umanitare, al firmelor de construcţii care au executat lucrările, dar şi al Consiliului Local Dorohoi.
Într-un raport de analiză a activităţii pe acest an, Fundaţia „Habitat for Humanity” a predat 15 case, Fundaţia “Mereu Aproape” 37 de case, Mitropolia Iaşi 3 case, Firma Victor Construct 5 case, în timp ce un loc aparte ocupă în acest raport Consiliul Local Dorohoi care a predat 81 de case.
Mai mult, Primăria Dorohoi a dotat 65 de locuinţe cu sobe pe bază de lemn, care au fost date în folosinţă cazurilor speciale din zona locuinţelor modulare, respectiv familiilor care au fost deja mutate din Dumbrava Roşie în noile locuinţe.
“Ţin pe această cale, prin intermediul DorohoiNews.ro să transmit un mesaj celor sceptici, care au susţinut că am folosit banii strînşi pentru construcţia caselor sau banii necesari realizării proiectelor de infrastructură in alte scopuri, ca acesti bani nu pot fi folositi şi nici nu au fost folosiţi decît în scopurile pentru care erau destinaţi. Toti cetatenii acestui oras trebuie tratati egal, daca ne-a lovit o greutate nu trebuie sa oprim evolutia Dorohoiului si sa impartim orasul in doua, cei afetati si cei neafectati trebuie sa mergem inainte. Daca 2010 a fost anul constructiilor de case, 2011 va fi anul refacerii infrastructurii inclusiv in zonele care au fost afectate de inundatii”, ne a declarat in exclusivitate pentru DorohoiNews.ro, Dorin Alexandrescu, primarul Dorohoiului. (DorohoiNews.ro)
Autor: DorohoiNews.ro