Dorohoi News Logo

Școala din Viișoara primește ajutor de urgență pentru a avea acces la educație

Dotare Viisoara

În urma apelului urgent făcut de Școala Dimitrie Brândză din Viișoara, Botoșani, unde niciun elev nu avea acces la școala online, în lipsa unei tablete cu acces la internet, Organizația Salvați Copiii a activat mecanismul de urgență pentru sprijinirea școlilor în contextul pandemic. Astfel, 153 de tablete, pe care sunt instalate aplicațiile necesare participării la cursurile online, se distribuie elevilor azi, iar școala va fi dotată cu o tablă Smart, în valoare totală de 118.000 lei.

Școala Gimnazială ”Dimitrie Brândză” din Viișoara este situată în extremitatea nord-estică a ţării și a judeţului Botoșani, într-o zonă dezavantajată economic. Copiii din această comună fac naveta de la o distanță de 3-5 km pentru a ajunge la școală, iar o parte dintre acești elevi au părinții plecați în străinătate.

„Școala noastră este într-o zonă defavorizată și niciun copil nu deține un dispozitiv de învățare online. Dacă, mâine, școala noastră ar intra în scenariul roșu, nu am putea organiza învățămânul online, copiii devenind victime nevinovate ale unei situații pe care nimeni nu a prevăzut-o. Faptul că Salvați Copiii se implică în susținerea școlii noastre este foarte important pentru copiii acestei comunități și va face diferența între participare și neparticipare școlară, nu speram că cineva ne va răspunde, așa că vă mulțumim”, spune Anca Bejinariu, Directorul școlii. 

Școala Dimitrie Brândză din Viișoara își desfășoară activitatea în două cladiri. În prezent, măștile de protecție și detergenții pe care școala i-a primit de la Primărie mai ajung doar pentru două luni. 

Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, a precizat: „Neparticiparea școlară are efecte pe termen lung și la fel de periculoase ca pandemia, de aceea, am decis să accelerăm dotarea copiilor vulnerabili cu tablete, pentru a nu rămâne în afara procesului de educație, precum și sprijinirea școlilor și a cadrelor didactice, astfel încât incluziunea educațională să fie reală”.

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web