Dorohoi News Logo

Campania umanitară „COPIII DIN PICHET” – la final - FOTO

copiii

De la început, mi-am asumat rolul de povestitor, convinsă fiind că Dumnezeu va rândui restul. Privesc în urmă... Văd chipurile OAMENILOR (cunoscuți sauanonimi) care au trecut pragul căsuței din Dumeni (sediul Asociației IHTIS), toți având un gând comun: „Da, vrem să ajutăm” și toți s-au ținut de cuvânt, chiar și atunci când argumentele lor erau mult defavorabile cauzei prezentate.

Primul comunicat, urmat de o videoconferință online inițiată de APC Europe Direct BT, s-au rostogolit ulterior, ca un bulgăre de zăpadă binefăcător.Au apărut primii donatorianonimi, dar și vechi colaboratori IHTIS (BUZZ MEDIA, EUROGLASS și Magazinul JUNIOR), primii voluntari-prieteni, primul partener local, primele discuții...
(Ciprian Dubei - voluntar) ”Nu mă pricep la povestit, dar vreau să scriu câteva gânduri despre această provocare, pe care am primit-o de la Michi Mihăescu (IHTIS). Odată, un om al străzii sătea rezemat aproape de un loc unde se servea mâncare caldă. A trecut pe acolo cineva care l-a văzut și s-a dus la el cu o porție de mâncare. Acesta și-a ridicat ochii, l-a privit uimit: Asta este pentru mine? Da. Tu mă vezi pe mine? Da! Ești un înger…

Cam asta putem să fim,FIECARE PENTRU FIECARE dintre noi, oameni ca niște îngeri, mai aproape de Cer, mai aproape de conștiința pe care o avem, mai aproape de Dumnezeu. Bunătatea nu are nevoie de timp, de ore libere sau de vacanțe. Ea se află la îndemâna noastră mereu și pe măsură ce o accesăm devine tot mai clară.
De Ziua Educației, 5 octombrie, la ora 17, am fost pentru prima dată la pichet. Sunt multe de spus... Am fost copleșit de felul în care trăiau cele 9 familii și cei 28 de copii ai lor. Am acceptat să fiu voluntar IHTIS. Împreună cu alți 4 colegi am renovat o cameră unde acești micuți îngeri pot sa învețe carte. Astăzi, 17 decembrie, pentru mine ia sfârșit această provocare - o experienţă din care am învățat multe... Am învăţat cătotul se poate schimba în viața ta, atunci când începi să arăți bunătate față de cei din jur. Consider că, cel mai simplu mod este acela de a începe să te uiți atent în jur, văzundu-i pe ceilalți...”.

Reportajele realizate de dl. Cătălin Onofrei / Antena 3, pentru Emisiunea „Sinteza Zilei” au dezlănțuit solidaritatea, gestul Alexandrei Grigorescu care și-a dăruit cea mai importantă zi din viața ei – MAJORATUL – copiilor din pichet,uimind o țară întreagă. A urmat, deosebita implicare a d-nelor Simona Elena și Georgiana Gabrian. 

Fiecare cămăruță este astăzi renovată și utilată corespunzător unui nivel de trai decent, datorită Sponsorului NORDIS GROUP, prin dl Andrei Matei.

Gânduri alese tuturor donatorilor strânși în jurul d-nei înv Gabriela Munteanu – a cărei muncă grea abia acum începe:POVESTEA EDUCAȚIEI, un drum lung și anevoios uneori - dar, unde-s copiii ascultătorişi voluntarii responsabili - izbânda va fi sigură.

Povestea educaţiei va rămâne în continuare în atenţia Asociaţiei IHTIS, orice donaţie primită cu precizarea „copiii din pichet” va fi transformată în premii, stimulând astfel dezvoltarea fiecărui copil în domeniile în care abilitățile,strădania și rezultatele obținute vor fi evidente. În acest sens, un sprijin deosebit pentru anul 2021 – 5000 lei – vine din partea Sponsorului COFACE ROMÂNIA INSURANCE SERVICE SRL, căruia îi mulțumim. 

Iisus se naște curând și vine în lume pentru Mântuirea fiecăruia, lăsându-ne poruncă sfântă: SĂ VĂ IUBIȚI UNUL PE ALTUL, AȘA CUM EU V-AM IUBIT PE VOI! (Mihaela Miihăescu / Asociația IHTIS).

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web