Dorohoi News Logo

DAS Dorohoi: Vezi procedura aplicată în cazul persoanelor fără locuință!

DAS Dorohoi-persoane fara adapost
Direcția de Asistență Socială Dorohoi aduce la cunoștința cetățenilor procedura operațională care se aplică în cazul persoanelor fără locuință, identificate pe raza administrativ teritorială a municipiului Dorohoi.
 
Beneficiari:
Persoane fara locuință cu domiciliul pe raza administrativă a Municipiului Dorohoi
 
1.Identificarea cazurilor:
Persoanele  aflate în risc de hipotermie, identificate pe teritoriul municipiului Dorohoi, de către echipajele de patrulare ale Poliției Municipale și Jandarmeriei sau Poliției Locale vor fi legitimate de către acestea, în scopul stabilirii domiciliului.
 
Dacă se constată că persoana aflată în dificultate nu are o locuință sau aparținători legali, va fi solicitată intervenția echipajelor Serviciului de Salvare sau SMURD, care sunt dotate cu mijloacele necesare pentru transportul în siguranță al acestor persoane.
 
2.Realizarea triajului epidemiologic
Persoanele fără locuință vor fi preluate de către echipajele medicale mobile și transportate la Spitalul Municipal Dorohoi – Unitatea de Primiri Urgențe unde,  vor fi evaluate din punct de vedere medical și vor fi testate pentru SARS-COV2, urmărindu-se în special dacă suferă de boli contagioase sau cronice.
 
Cetăţenii diagnosticaţi cu astfel de afecţiuni vor rămâne în grija Spitalului Municipal Dorohoi până la ameliorarea stării de sănătate, iar cei cu o stare de sănătate satisfăcătoare vor primi un aviz din partea medicului de serviciu pentru a putea părăsi incinta spitalului.
 
După eliberarea avizului medical vor fi anunțate:
- reprezentanții Poliției Locale pentru a asigura transportul la adăpostul de noapte
- persoanele responsabile din cadrul Direcției de Asistență Socială Dorohoi care vor  realiza documentele necesare  în vederea cazării acestora în cadrul adăpostului amenajat în acest scop și asigurarea hranei.
 
3.Transportul persoanelor la Adăpostul de Noapte:
Va fi asigurat de către Poliția Locală a Municipiului Dorohoi
 
4.Preluarea cazurilor in Adăpostul de noapte;
Va fi realizată de către responsabilul Directiei de Asistenta Socială Dorohoi.
 
Cetățenii municipiului Dorohoi  pot sesiza autoritățile responsabile despre apariția unor cazuri  prin apel  la numărul de urgență  112 sau prin înștiințarea Poliției Locale la tel. 0231610144 sau 0231610133.
 
În  prezent în adăpostul de noapte pentru persoane fără locuință , aflat în administrarea DAS Dorohoi , situat în strada Drochia nr.2 ap.8 , sunt cazate  persoane care beneficiază de condiții bune de locuire.
 
Facem mențiunea că adăpostul de noapte este destinat persoanelor fără locuință cu domiciliul în municipiul Dorohoi.
social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web