Dorohoi News Logo

Proiect Erasmus+ „Everything Counts!” desfășurat de Asociația Down Activ Moldova

activitate

ASOCIAŢIA „DOWN ACTIV” MOLDOVA din România, în parteneriat cu  ASOCIAȚIA Ex-Duco laB din Italia, a implementat proiectul ERASMUS+ „EVERYTHING COUNTS !”, proiect ce s-a desfășurat în perioada noiembrie 2020 – august 2021, mobilitatea realizându-se în 22-29 iulie 2021, într-o locație minuntă din localitatea Vatra-Dornei.

La activitățile proiectului au participat 16 tineri cu deficiențe care au o multitudine de probleme ce le afecteaza integrarea în societate.

Proiectul s-a realizat ca o necesitate de a îmbunătăți relațiile sociale, de comunicare, adaptare și integrare în diverse grupuri dar și de a avea un schimb de experiență constructiv cu alte organizații.

Nevoia de apartenență la un grup, nevoia de stimă de sine și respect față de ceilalți este prezentă pregnant și la aceste persoane care au nevoie să fie educate și sprijinite pentru a face față provocărilor de tot felul din partea membrilor comunității de care aparțin. Încurajându-i să se exprime și arătându-le cum să facă acest lucru, descoperind la ei acele abilități artistice pe care le are fiecare și valorificându-le vom face mai ușor modul lor de integrare în societate și în același timp și societatea va putea să-i accepte fără rezerve.

Am implementat activități artistice, de autocunoaștere și dezvoltare personală, care au fost si elementele de baza ale activităților proiectului, în vederea integrării și reabilitării psiho-sociale. Am folosit metode non-formale care au promovat ideea de a vedea în acești tineri abilitate și nu DIZabilitatea.

Scopul principal a fost creșterea șanselor de integrare în societate a celor 16 tineri cu dizabilități.
     
Asociatia Down Activ Moldova este o organizație neguvernamentală, non-profit, apolitică și independentă, înființată în anul 2013, care își propune prin intermediul tuturor activităților desfășurate progresul, dezvoltarea armonioasă, atingerea potențialului maxim de dezvoltare, bunăstarea și buna dispoziție a copiilor şi tinerilor cu dizabilități.

Ex-Duco laB este o asociație născută din dorința tânărului Lentinesi de a crea o realitate asociativă și de a folosi educația non-formală. Se ocupă în principal de crearea de cursuri de formare pentru tineri, de ateliere de lucru pe tema Europei și integrării culturale, stiluri de viață sănătoase și auto-producție.

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web