Dorohoi News Logo

DAS Dorohoi: Acordarea tichetelor sociale pentru grădiniţă

gradinita

UAT Dorohoi prin Direcţia de Asistență Socială aduce la cunoştinţă că familiile defavorizate ai căror copii frecventează zilnic grădiniţa pot beneficia de un stimulent educaţional, tichet în valoare de 100  lei/lună.

Începând cu data de 13.09.2021, la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Dorohoi din Str. Dumitru Furtuna nr. 14, se primesc cererile şi declaraţiile pe propria răspundere pentru acordarea tichetelor sociale.

Stimulentele educaţionale se acordă conform Legii nr. 248/2015 privind stimularea participării în invățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate: 
- copiilor din familiile care au stabilit dreptul la alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 (venit net 530 lei/membru); 
- copiilor aflaţi în îngrijirea persoanei care a fost desemnată de părinte pentru întreţinerea copilului, pe perioada absenţei părinţilor, conform art. 104 din Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, dacă veniturile pe persoană, inclusiv copilul aflat în îngrijire, nu depăşesc nivelul maxim de venituri pentru acordarea alocaţiei pentru susţinerea familiei. 

Stimulentele educaţionale se acordă numai pentru copiii înscrişi care frecventează în mod regulat unităţile de învăţământ preşcolar și vor putea fi utilizate numai pentru achiziționarea de produse alimentare, de igienă, de îmbrăcăminte sau rechizite. 

La depunere cererile vor fi însoţite de următoarele documente:
• Copie acte doveditoare privind componenţa familiei BI/CI/CN(pentru toti membrii)  
• Copie după  livretul de familie
• Acte doveditoare privind înscrierea/frecventarea activităţilor organizate de grădiniţă 
• Adeverinţă de salariu cu venitul net, cupon de pensie pentru pensionari, cupon de alocatie, adeverinţă de la financiar pentru persoanele fizice autorizate, alte acte privind veniturile realizate aferente lunii anterioare depunerii cererii.

Pentru relaţii suplimentare şi eventuale nelămuriri ne puteţi contacta la nr. de telefon 0231/617813, int. 18 sau la sediul Direcţiei de Asistentă Socială Dorohoi, str. Dumitru Furtună nr. 14.

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web