Dorohoi News Logo

Spasmele musculare NU sunt probleme psihice

Gireada

VREAU SĂ LUPT! Scriu cu vârful nasului prin lucrarea Lui Dumnezeu!  În urma incidentului din articolul precedent m-am hotărât să scriu despre stările care însoțesc dizabilitatea mea.

Spasmele musculare apar atunci când un mușchi se contracta în mod involuntar și nu se poate relaxa. Aceste spasme pot fi accentuate datorită numeroși stimuli, cum ar fi: frig, frică, graba de a face o anumită mișcare sau de-a spune ceva, oboseală, șederea în poziție incomodă sau când simt un pericol.

În toate aceste momente eu rămân calm din punct de vedere psihic și încerc să rezolv problema, dar spasmele le scap de subt control. Aceste spasme îmi afectează și modul de vorbire și implicit aspectul, situație în care pot pierde saliva, dar lupt cu toate forțele să mă controlez și să fiu înțeles. 

Nervozitatea oamenilor de lângă mine îmi agravează spasmele. Pot să fiu ajutat cu îndemnare la calm și puțin masaj pe mâini sau pe spate și cu puțină răbdare sigur mă va înțelege ce vreau să spun.

Prin urmare, dacă vedeți pe stradă o persoană cu dizabilități ce are mișcări necontrolate, nu vă îndepărtați crezând că are o afecțiune psihică! Este posibil ca această să treacă printr-o situație dificilă și să aibă nevoie de ajutor.

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web