Dorohoi News Logo

Campania „Bucurie în familie – pizza pentru fapte bune” în școlile din municipiul Dorohoi

Afis_2

Mitropolia Moldovei și Bucovinei organizează, prin intermediul departamentului Pro Vita al Protopopiatului Dorohoi, proiectul social-filantropic „Bucurie în Familie – Pizza pentru fapte bune”, ajuns anul acesta, la ediția a V-a, în parteneriat cu unitățile de învățământ care s-au înscris în această campanie în perioada 22-25 noiembrie.

Proiectul presupune o colaborare pe scară largă între protopopiatele Mitropoliei Moldovei și școli, responsabili de implementare fiind reprezentanții birourilor Pro Vita din cadrul protopopiatelor. Anul acesta se dorește implicarea a 70 de școli, cu 16000 de elevi la nivelul întregii eparhii.

Proiectul este structurat sub forma unui concurs. Elevii din cadrul școlilor partenere sunt invitați să doneze alimente neperisabile, iar clasa care va colecta cea mai mare cantitate, va primi pizza pe săturate. Alimentele strânse vor fi donate beneficiarilor cu ocazia Sărbătorii Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos pentru a le fi de folos pentru o perioadă mai îndelungată de timp.

Printre beneficiarii proiectului se vor număra: familii cu mai mult de 7 copii (peste 1000 de copii în întreținere) înscrise în Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii„Sf. Stelian”, proiect implementat de Departamentul Pro Vita din anul 2013); mame însărcinate în situații de risc, înscrise în Programul „Praesidio” dedicat femeilor însărcinate aflate în dificultate; 50 de familii vulnerabile, susținute prin intermediul Birourilor Pro Vita de la nivelul protopopiatelor.

Potrivit calendarului oficial, proiectul se află la stadiul încheierii înscrierilor în concurs și a deschiderii campaniei de colectare a alimentelor, acțiune care se va finaliza pe 5 decembrie. În perioada 6-15 decembrie va avea loc distribuirea alimentelor. Pe 17 decembrie, în format online se va organiza Gala Bucurie în Familie, iar între 10 și 31 ianuarie va avea loc premierea claselor câștigătoare.

La nivelul municipiului Dorohoi, proiectul este implementat de Biroul Pro Vita din cadrul Protopopiatului Dorohoi, în colaborare cu următoarele unități de învățământ: Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Iacob” , Colegiul Național „Grigore Ghica”, Liceul „Regina Maria”, Liceul Alexandru Vlahuță, Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu”, Școala Gimnazială „Spiru Haret” și Scoala Gimnazială „Dimitrie Romanescu” structură a Școlii Nr.1 Dorohoi. (Pr. Apetrei Ionuț-Ștefan)

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web