Dorohoi News Logo

DAS Dorohoi - 3 Decembrie - Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități - FOTO

dizb

Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi este marcată începând cu 1992 , anual, pe data de 3 decembrie cu scopul de a promova şi implementa programele destinate îmbunătăţirii condiţiilor de viață pentru categorii sociale defavorizate.
     ,,Centrul de zi pentru copiii si tinerii cu dizabilitati” din cadrul Directiei de Asistență Socială Dorohoi îsi exprima solidaritatea și respectul pentru persoanele cu handicap.

Nu lipsa sau prezența unei dizabilități îi face pe oameni deosebiți, ci caracterul, munca, talentul și aptitudinile.

    ,,Centrul de zi pentru copiii și tinerii cu dizabilități” Dorohoi pune la dispoziția beneficiarilor săi prin personal specializat, servicii complexe de recuperare medicală prin fizioterapie, kinetoterapie, consiliere psihologică, logopedie, ergoterapie și consiliere socială.

       Aparatura de fizioterapie de ultimă generație, aparatele de fitness și numeroasele dispozitive au ca scop facilitarea mișcărilor, punerea în funcțiune a motricității generale, recăpătarea simțurilor tactile, reflexelor și atenției.

      Ergoterapia utilizează activitatea în vederea readaptării beneficiarilor. Scopul ergoterapiei este acela de a le reda independența persoanelor aflate în dificultate, fie dându-le posibilitatea  adaptării la dizabilitate, fie participând la ameliorarea problemelor de sănătate, oferindu-le posibilitatea reintegrării sociale, dezvoltarea deprinderilor de viață independenta, a aptitudinilor prin muncă, dezvoltarea motricității fine și a îndemânării, socializare și recreere . 

         Logopedia urmărește natura și formele de manifestare a tulburărilor de limbaj și propune atât metode ,cât și procedee de corectare. Acestea sunt adecvate diferitelor diagnostice logopedice, dar și particularităților individuale și de vârstă ale copilului.

        Prin consiliere socială se acordă suport persoanelor care se află într-o situație de criză sau într-un moment de dificultate ce necesită o adaptare la noi condiții de viață cu care persoana nu este familiarizată.

       Toate activitățile derulate în cadrul Centrului pentru copiii și tinerii cu dizabilități se desfășoară cu respectarea normelor legale igienico -sanitare impuse în contextul pandemiei de COVID -19.

      “Să recunosti deficienta unui individ este bine, să-i ameliorezi starea sau să-l vindeci este mult mai bine, să-l redai vietii sociale este totul!” ( Pearl Buck).

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web