Dorohoi News Logo

Tombola Viselor - Liceul „Regina Maria” Dorohoi lansează un apel umanitar!

tombola

„Copiii sunt mâinile cu care ne prindem de rai.” – Henry Ward Beecher Sunt cadoul pe care ni-l face viața pentru ce vom avea de îndurat... Omenirea aleargă fără încetare spre aceștia pentru a-și potoli setea idealurilor de bunătate, de frumusețe, de iubire, iar viitorul devine un curcubeu de posibilități...

Însă, a vedea un copil cum se joacă și zâmbește inocent, după ce a fost măcinat de chinurile cancerului, e răscolitor, copleșitor. E un semnal de alarmă. Gestul fiecărui  elev a putut influența destinul Carinei, o fetiță de 4 ani, care are cancer la creier. Proiectul îi va ajuta pe părinții sfâșiați de durere, în achitarea costurilor exorbitante ale tratamentului, fetița fiind nevoită să ajungă în Franța urgent pentru o intervenție!

Cu empatie, iubire și determinare, elevii clubului de jurnalism ai Liceului „Regina Maria” Dorohoi au lansat un apel umanitar, în perioada 13-18 ianuarie, în care toți reginiștii au fost invitaţi să se implice benevol în activitatea „Tombola Viselor”.  Acțiunea a constat în punerea la punct a unei tombole, la nivel de liceu. Banii colectați, indiferent de sumă, în schimbul unui tichet de participare la tombolă, au fost donați. Fiecare elev participant a contribuit cu câte un lucru, care a fost propus ca și premiu în cadrul proiectului.

Astfel, colectivul Liceului „Regina Maria” Dorohoi s-a mobilizat și a reușit să contribuie semnificativ, colectând o sumă de 5400 de lei. Au participat oameni cu suflet, care au definit nivelul de implicare comunitară a elevilor și a cadrelor didactice, a persoanelor cu rol de decizie din administraţia locală, cât şi a celor care vin din mediul de afaceri local. Bunătatea nu impune limite și fiecare efort, mic sau mare, contează atunci când există dorința de a ajuta. Putem fi alături de cei în suferință prin încurajarea unei atitudini altruiste și demne de urmat.

A fost un exerciţiu de încredere şi suport, o modalitate prin care ne-am dorit să fim cunoscuţi şi să cunoaştem, la rândul nostru, oamenii pe care ne putem baza şi care pot fi alături de noi într-un proiect de lungă durată.

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web