Dorohoi News Logo

2453 elevi din Dorohoi au sprijinit Campania „Bucurie în familie” desfășurată de Protopopiatul Dorohoi - FOTO

bucurie 008

Biroul Pro Vita, din cadrul Protopopiatului Dorohoi, a finalizat ultima etapă a campaniei „Bucurie în familie” ediția a V-a, premierea voluntarilor și a claselor de elevi care s-au evidențiat printr-o implicare cu rezultate foarte bune pe parcursul celor două luni de activitate în cadrul proiectului.

Campania s-a desfășurat sub forma unui concurs de fapte bune. Elevii din instituțiile de învățământ partenere au fost  invitați să doneze alimente neperisabile pentru ajutorarea familiilor beneficiare, iar câștigători au fost desemnați elevii din clasa care s-a mobilizat și a donat cea mai mare cantitate de alimente din fiecare școală implicată. 

În organizarea acestei campanii s-au înscris următoarele unități de învățământ din zona municipiului Dorohoi: Școala „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi, Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi, Liceul „Alexandru Vlahuță”, Școala „Spiru Haret” Dorohoi, Liceul „Regina Maria”, Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi și Școala „Dimitrie Romanescu” Dorohoi.

Anul acesta, campania „Bucurie în familie” ediția a V-a, la nivelul Protopopiatului s-a desfășurat după următorul calendar:
8 - 14 noiembrie – activități de promovare și informare; 
15 – 21 noiembrie – înscrierea claselor de elevi în concurs;
22 noiembrie – 5 decembrie – activități de colectare a alimentelor; 
6 – 15 decembrie – activități de distribuire a alimentelor; 
10 – 31 ianuarie 2022 – oferirea premiilor pentru clasele câștigătoare. 

Activitatea de voluntariat s-a bucurat de o participare activă din partea elevilor, părinților și cadrelor implicate. Au participat din cele 7 unități de învățământ, 131 de cadre didactice, 2453 elevi din 102 clase. Astfel, în perioada 22 noiembrie – 10 decembrie în cadrul campaniei s-au colectat 4852 kg alimente neperisabile și 698 litri ulei.  Produse colectate au fost depozitate în Centrul Social al Parohiei „Sfântul Ilie” Dealu Mare, unde cu ajutorul voluntarilor din parohie s-au pregătit pachetele cu alimente pentru beneficiari.

În perioada 10 -16 decembrie 2021, pachetele de alimente au fost distribuite prin implicarea preoților din cele 20 de parohii care au dorit să sprijine această activitate filantropică. Printre beneficiarii proiectului s-au numărat 176 de familii (254 de adulți și 332 de copii) aflate în situații dificile de viață (familii numeroase, bătrâni singuri și bolnavi, copii orfani sau cu dizabilități).

Ultima etapă a proiectului s-a desfășurat în perioada 20-31 ianuarie și a constat în premierea claselor care s-au evidențiat cu cele mai mari cantități de alimente donate din fiecare unitate de învățământ. Transportul alimentelor a fost asigurat de Protopopiatul Dorohoi, iar responsabililor și cadrelor didactice implicate în coordonarea și organizarea campaniei li s-au oferit diplome de voluntariat.

Acum, la ceas de bilanț, aducem calde mulțumiri tuturor celor care au sprijinit acest proiect și ne dorim ca spiritul de solidaritate, dorința de implicare în activitățile de voluntariat și  bucuria de a fi alături de  cei care au nevoie de ajutorul nostru, să fie adevărata răsplată pentru toți elevii, părinții, profesorii și voluntarii unei campanii de succes pentru comunitatea dorohoiană.

Mulțumiri alese tuturor!
Pr. Apetrei Ionuț-Ștefan

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web