Dorohoi News Logo

La Viișoara, proiectul „De vorbă cu BUNICII” continuă - FOTO

1

Trăim într-o lume a contrastelor. Pe de o parte întâlnim și ne mirăm de mașinile de zeci de mii de euro, iar pe de altă parte, într-un colț de țară, în Viișoara, întâlnești niște bunici care se bucură că li s-a mărit pensia cu câteva zeci de lei.

În plus sunt singuri, neputincioși dar, cu toate acestea, cu zâmbetul pe o față care le trădează  trecerea printr-o viață deloc ușoară. Copiii de la școală s-au transformat, pentru doar câteva minute, ce-i drept, în nepoții pe care și iar dori mereu aproape. Au fost alături de ei cele două cadre didactice, Smochină Ionela Anca și Ceică Cristina Luminița, dar și d-l primar Rîmbu Laurențiu, care-și continuă proiectul început anul trecut „De vorbă cu BUNICII” De asemenea, din partea părinților s-a alăturat mămica Chiorescu Giorgiana.

Bunicii i-au primit cu drag pe copii, deschizându-le ușa casei larg, bucuroși că nu i-au uitat și că au venit din nou să-i vadă. Și-au povestit păsurile și bucuriile sperând la vremuri mai bune.

Copiii nu au venit cu mâna goală ci le-au adus câte un pachețel cu câteva produse și, în plus, le-au gâdilit urechile bunicilor cu câteva cântecele. S-a simțit o energie pozitivă de ambele părți: bunicii au mai uitat de bătrânețea grea iar copiii au înțeles că trebuie să-și prețuiască bunicii cât mai sunt în viață.

Am fost și la veteranul nostru Gheorghe Cojocaru care, nu demult, a împlinit 101 ani. L-am găsit cu aceeași privire caldă și același zâmbet molipsitor. 

Copiii au stat de vorbă cu fiecare dintre bunici, i-au îmbrățișat și le-au promis că vor veni cât de curând. (Prof, Ceică Cristina Luminița)

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web