Dorohoi News Logo

Anunț privind acordarea de sprijin pentru nou-născuți pe bază de tichete sociale pe suport electronic

1

Direcția de Asistență Socială aduce la știință că familiile defavorizate din Municipiul Dorohoi, pot beneficia de acordarea sprijinului pentru nou-născuți pe bază de tichete sociale pe suport electronic, conform prevederilor OUG 113/2022.

Mamele și copii nou – născuți din categoriile cele mai defavorizate vor beneficia de sprijin în valoare de 2000 lei. Ajutoarele vor fi acordate mamelor, în primele 3 luni ale nașterii copiilor, prin tichete sociale pe suport electronic.

Categoriile de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de sprijin material pe bază de tichete sociale pe suport electronic pentru nou-născuți, în caz de precaritate materială de bază constând în lipsa produselor pentru îngrijirea nou-născutului, acordată în cadrul POAD, și care au calitatea de destinatari finali sunt:
mamele carea le-a fost stabilit dreptul la venit minim garantat acordat in baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
mamele care fac parte din familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiilor acordate în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
mamele cu dizabilități
mamele aflate temporar în situații critice de viață, respective victime ale calamităților, ale violenței domestice, persoane dependente și/sau care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, stabilitate prin ancheta socială.
mamele ce nu dețin acte de identitate și care, din acest motiv, nu pot beneficia de drepturi civile;
mamele minore
mamele - cetățeni străini / apatrizi proveniți din zona conflictului armat din Ucraina.

La depunere cererile vor fi însoțite de următoarele documente:
Copie BI/CI
Copie certificat de naștere copil
Copie certificat de handicap
 
Pentru relații suplimentare și eventual nelămuriri ne pot contacta la nr. de telefon 0231/617813, int. 27 sau la sediul Direcţiei de Asistenta Sociala Dorohoi, str. Dumitru Furtuna nr. 14.

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web