Dorohoi News Logo

DAS Dorohoi: Anunț privind acordarea de ajutoare financiare

ajutoare

Conform HG nr. 951 din 27.07.2022, publicată în Monitorul Oficial nr. MO nr. 755 din 27.07.2022, pentru municipiul Dorohoi au fost aprobate un număr de 5 dosare în sumă totală de 16000 lei, dintr-un număr total de 10 de dosare aprobate pentru județul Botoșani, privind acordarea unor ajutoare de urgenţă guvernamentale, din creditele bugetare aprobate cu această destinaţie.

Astăzi 09.08.2022, beneficiarii acestora au fost invitați la sediul AJPIS Botoșani pentru a primi ajutoarele financiare.

U.A.T. Dorohoi prin Direcţia de Asistenţa Socială Dorohoi, urmare a anchetelor sociale întocmite şi a demersurilor făcute către AJPIS Botoşani, în perioada 2013-2022 a instrumentat un număr de 236 dosare pentru acordarea unor ajutoare financiare guvernamentale, pentru familii/persoane singure aflate în situaţii de necesitate cauzate de calamităţi (incendii, inundaţii, fenomene meteorologice periculoase), probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

Până la această dată au fost aprobate 221 dosare în sumă totală de 691600 lei, pentru familiile sau persoanele singure din Municipiul Dorohoi care au solicitat sprijin în vederea obţinerii unui ajutor guvernamental, alte 15 dosare aflându-se, la momentul actual, în etapa de evaluare.

D-nul primar al Municipiului Dorohoi aminteşte populaţiei aflate în situaţii socio-economice dificile, care suferă de boli grave, dovedite cu acte medicale de specialitate, persoane ce necesită investigaţii medicale, intervenţii chirurgicale, tratamente medicale de specialitate, cheltuieli care nu pot fi suportate de către familii cu un venit redus, să solicite sprijin în vederea obţinerii unui ajutor financiar guvernamental.

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web