Dorohoi News Logo

Comunicat privind acordarea de ajutoare financiare: Astăzi au fost virați banii în contul beneficiarilor

Ajutoare financiare

Ajutoare de urgență de peste 900.000 lei pentru sprijinirea a 218 familii și persoane singure cu probleme sociale grave.

Conform HG nr. 1185 din 29.09.2022, publicată în Monitorul Oficial nr. 961 din  03.10.2022, Guvernul a aprobat acordarea unor ajutoare de urgență în sumă totală de 929.100 lei pentru sprijinirea a 218 familii și persoane singure, care fie se află în situații de necesitate în urma unor incendii sau fenomene meteorologice periculoase, fie au probleme grave de sănătate sau riscă excluziunea socială. Astfel, pentru municipiul Dorohoi, au fost aprobate un număr de 7 dosare în sumă totală de 25000 lei, dintr-un număr total de 7 de dosare aprobate pentru județul Botoșani. 

Astăzi 12.10.2022 s-au virat în contul beneficiarilor, sumele reprezentând ajutoare financiare aprobate.

În urma anchetelor efectuate de către salariatii din cadrul  Direcţiei  de Asistenţa Socială Dorohoi şi a demersurilor făcute către AJPIS Botoşani, în perioada 2013-2022, s-au instrumentat un număr de 241 dosare pentru acordarea unor ajutoare financiare guvernamentale, pentru familii/persoane singure aflate în situaţii de necesitate cauzate de calamităţi (incendii, inundaţii, fenomene meteorologice periculoase), probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială. 

Până la această dată  au fost aprobate 223 dosare în sumă totală de  700.600 lei,  pentru  familiile sau persoanele singure din Municipiul Dorohoi care au solicitat sprijin în vederea obţinerii unui ajutor guvernamental, alte 18 dosare aflându-se, la momentul actual, în etapa de evaluare.

D-nul primar al Municipiului Dorohoi aminteşte populaţiei aflate în situaţii socio-economice dificile, care suferă de boli grave, dovedite cu acte medicale de specialitate, persoane ce necesită investigaţii medicale, intervenţii chirurgicale, tratamente medicale de specialitate,  cheltuieli care nu pot fi suportate de către familii cu un venit redus, să solicite sprijin în vederea obţinerii unui ajutor financiar guvernamental.

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web