Dorohoi News Logo

DAS Dorohoi: 3 decembrie Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

1

Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități, marcată anual pe data de 3 decembrie, are scopul de a promova şi implementa programele destinate îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă, mobilizarea suportului pentru demnitatea, drepturile și bunăstarea persoanelor cu dizabilități.

Persoanele cu dizabilități sunt acele persoane cărora mediul social, neadaptat deficiențelor lor fizice, senzoriale, psihice, mentale și/sau asociate, le împiedică total sau le limitează accesul cu șanse egale la viața socială, necesitând măsuri de protecție în sprijinul integrării și incluziunii sociale.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), peste un miliard de oameni, adică 15% din populația lumii, trăiesc cu anumite forme de dizabilitate. Dintre aceștia 80% provin din țări în curs de dezvoltare, iar 50% nu au acces la sistemul de îngrijire medicală.

Ca în fiecare an, Centrul de zi pentru copiii și tinerii cu dizabilități din cadrul Direcției de Asistență Socială Dorohoi este alături și susține persoanele cu dizabilități, precum și aparținatorii acestora în această zi specială.

„Să recunosti deficienta unui individ este bine, să-i ameliorezi starea sau să-l vindeci este mult mai bine, să-l redai vietii sociale este totul!” (Pearl Buck).

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web