Dorohoi News Logo

DAS Dorohoi: Mesaj de profundă apreciere și recunoștință - FOTO

11

U.A.T. Dorohoi și Direcția de Asistență Socială își manifestă profunda recunoștință și apreciere față de Asociația EHD Schwarzenberg din Germania, condusă de domnul Eberhard Dürigen, în calitate de președinte, pentru sponsorizarea Centrului de zi pentru copii „Jurjac” cu un spațiu de joacă pentru copii.

EHD Schwarzenberg / Germania a luat ființă in urma imaginilor tv din timpul revolutiei din România, când, la un miting din localitatea Schwarzenberg, Eberhard Dürigen, om de mare însemnătate și empatie, a luat cuvântul si a spus că ar trebui ajutati oamenii din Romania. S-a facut atunci o colecta spontană și, împreună cu câtiva voluntari, s-a pornit la drum spre România cu un convoi cu tot felul de ajutoare pentru cei aflați în nevoie, astfel punându-se „piatra de temelie” a acestei asociații. De atunci, timp de 32 de ani membrii Asociației EHD Schwarzenberg au venit, de peste 120 de ori cu tot felul de ajutoare, in România.

Pentru multiplele acțiuni de binefacere efectuate de-a lungul anilor, lui Eberhard i s-a decernat titlul de cetatean de onoare al orasului Botosani si al comunei Vorona, un titlu bine meritat, de altfel.

Datorită sprijinului și generozității Asociației EHD Schwarzenberg din Germania și copiii  din comunitatea dorohoiană se vor putea bucura de un spațiu de joacă de bună calitate, într-un mediu plăcut și în siguranță.

Ne simțim onorați și mândri totodată că ne-ați ales și sprijinit prin contribuția adusă și vă mulțumim pentru respectul și dragostea față de copii!

Cu deosebită considerație,
U.A.T. Dorohoi și Direcția de Asistență Socială

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web