Dorohoi News Logo

A patra ediție a MARȘULUI PENTRU VIAȚĂ în Municipiul Dorohoi - FOTO

2315085c-0b87-49df-9def-b6b7d05c182c

Sâmbătă, 25 martie, va avea loc Marșul pentru Viață 2023, tema ediției din acest an fiind „Viitorul este ProVita”. Este cea de-a 4-a ediție în municipiul Dorohoi a acestui eveniment, care va începe la ora 12.00 în Parcul Cholet și reprezintă punctul culminant al Lunii pentru viață.

Luna pentru viață se organizează în perioada 1–31 martie, în municipiul Dorohoi de către Biroul Provita al Protopopiatului Dorohoi, în colaborare cu parohiile și unitățile școlare din zona municipiului Dorohoi, având aceeași temă ca a marșului. Acest eveniment, care se desfășoară atât la nivel național cât și internațional urmărește să cultive o cultură pro viață în rândul copiilor și tinerilor bazată pe următoarele valori: viața umană de la începuturile sale (de la concepție), ca valoare supremă; familia, ca centru al organizării sociale; educația, ca instrument pentru dezvoltarea personală; credința în Dumnezeu, ca fundament al întregii vieți.

Prin ediția din acest an ne-am propus că toți cei care vor vedea, vor interacționa și vor participa la marș să înțeleagă mult mai bine atât mesajul lui, cât și scopul acțiunilor pro-viață în general: promovarea valorile vieţii umane, ale familiei şi ale vocaţiei parentale, în special a dreptului la viaţă al tuturor fiinţelor umane de la concepţie până la moartea naturală și afirmarea valorii vieții umane, indiferent de situațiile speciale care o fac mai greu de înțeles și de acceptat.

Programul evenimentului este următorul:
Ora 12.00 - 12.30 primirea participanților;
Ora 12.30 - 14.00 activități interactive și ateliere cu tematică provita pentru copii și părinți;
Ora 14.00 - 15.00 plecare din Parcul Cholet spre Catedrala Dorohoi pe următorul traseu: Bulevardul Victoriei, str. Dimitrie Pompei, pietonal str. Grigore Ghica, Catedrala Dorohoi.

Fiecare copil e un dar către lume, pe care suntem chemați să îl ocrotim, sprijinind mama care îl poartă!

Vă așteptăm cu drag pentru a petrece un timp frumos împreunăîn lumina sărbătorii Bunei Vestiri, părinți, copii, tineri și bunici și, mai ales, pentru a spune tuturor că „Viitorul este ProVita”!

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web