Dorohoi News Logo

Marius Gireadă: Dreptul la transport cu ambulanța la orice clinică din țară

Ambulanta

Când vorbim de ambulanță ne gândim că o putem utiliza doar în caz de urgență, dar acest autovehicul poate fi utilizat pentru transportul pacientului la orice unitate sanitară publică sau privată din țară.

Persoana în cauză sau reprezentantul legal, va depune o cerere la Serviciu Județean de Ambulanță, în care va specifica numele și vârsta pacientului, diagnosticul dovedit cu copie după acte medicale, (certificat de handicap, decizie medicală sau externări precedente) precum și cel de identitate, o copie după trimitere către unitatea unde se va face tratamentul, destinația, scopul și durata șederi.

În cazul internării se va specifica că la data externării va avea nevoie de ambulanță pentru întoarcerea acasă. La mine nu este cazul, dar dacă este necesar se menționează: nevoia de oxigen, cadrul medical care să însoțească pacientul, etc. La final se scrie un număr de telefon că va suna șoferul care a fost alocat, să stabilească cu familia deplasarea. (Marius Giradă, tânărul dorohoian cu dizabilități care scrie cu nasul)

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web