Dorohoi News Logo

O incursiune spirituală și culturală memorabilă pentru persoanele vârstnice din Dorohoi - FOTO

DAS Dorohoi 04

Pe 16 mai 2023, U.A.T. Dorohoi, Direcția de Asistență Socială, prin intermediul Centrului de zi pentru persoane vârstnice, a organizat o activitate de socializare și petrecere a timpului liber pentru locuitorii vârstnici ai municipiului Dorohoi. 

Participanții au avut posibilitatea să viziteze, în primul rând, Mitropolia Moldovei și Bucovinei, unde au putut admira frumusețea bisericii și a obiectelor de cult care se află în interiorul său. Au fost încântați să afle despre istoria, tradițiile și cultura orașului Iași.

La Grădina Botanică au putut să se bucure de natură, să admire florile și să-și îmbogățească cunoștințele despre diferitele specii de plante și animale. Participanții au fost uimiți de frumusețea peisajelor și de bogăția naturii.

Aceștia au beneficiat de oprezentare a trecutului întregii Moldove istorice, din cele mai vechi timpuri și până în perioada contemporană la Muzeul de Istorie a Moldovei și au admirat piese din domenii precum meșteșug, instalații tehnice țărănești, textile de interior, port popular, arhitectură tradițională și multe altele la Muzeul Etnografic al Moldovei.

Activitatea a fost una extrem de reușită și s-a bucurat de un mare succes, participanții fiind încântați deobiectivele turistice și de oportunitatea de a redescoperi Iașiul. S-a dovedit a fi o experiență minunată pentru persoanele vârstnice care au contribuit de-a lungul timpului la dezvoltarea comunității noastre.

Mulțumim Domnului Primar Ing. Dorin Alexandrescu, Domnului Director ec. Radu Dan Surdu care au demonstrat încă o dată angajamentul dumnealor față de comunitatea locală și au oferit o experiență memorabilă pentru cei implicați în această activitate.

social
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web